Končana je tudi tretja četrtina 3. SNL zahod. V obračunu kroga se je na Brajdi zbralo kakšnih 200 gledalcev, ki so lahko videli dobro predstavo domačega Tolmina (formalno v vlogi gosta) proti ekipi Adrie. Rdeče-črne je že po četrt ure igre v vodstvo popeljal Kravanja, isti igralec pa je nato kmalu zadel še enkrat in podvojil prednost svoje ekipe. Mirenci se do konca niso uspeli več približati in točke so ostale v Tolminu.


Še na lažji način so do novih točk prišle vodilne Bilje, ki so gostile Vipavo. Tudi na tej tekmi je en igralec, v tem primeru Bragato, v prvem polčasu zadel dvakrat in tako praktično odločil tekmo. V nadaljevanju je Bragato dosegel hat-trick,  piko na i pa je postavil rezervist Matej Žižmond. Bilje tako ostajajo na vrhu in očitno je šlo nazadnje proti Izoli zgolj za slab dan.

A to ni bila najvišja zmaga kroga. Zanjo je poskrbela visokoleteča Izola, ki po spremembi na klopi igra precej bolje, tokrat je s teniških 6:2 odpravila poslavljajočo se Ilirsko Bistrico. V obračunu šestega in sedmega pa je Jadran nekoliko presenetljivo slavil pred maloštevilno publiko v Ajdovščini, potem ko je edini gol padel iz najstrožje kazni. Sinovi burje imajo kljub porazu še vedno velikih in praktično neulovljivih 8 točk prednosti.

Rezultati 21. kroga 3. SNL zahod:

ADRIA 0:2 TOLMIN
Kravanja 15`, 28`

BILJE 4:0 VIPAVA

Bragato 38`, 41`, 55`, M. Žižmond 88`

ILIRSKA BISTRICA 2:6 IZOLA
Možina 72`, Lavrenčič 85`; Nikolić (31` – 11m, 54`, Lee-Him 63`, Zyba 78`, 92`, Urh 87`ag

AJDOVŠČINA 0:1 JADRAN (HK)
Rojc 61` – 11m

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brinje z novim, izkušenim napadalcem

Brinje Grosuplje je okrepil izkušeni napadalec Milan Đajić. Milan je nazadnje igral za Ili…