Derbi na Bonifiki je opravičil pričakovanja. Morda celo presegel, saj so številni pričakovali da Primorje v gosteh ne bo kos vodilnemu Kopru, toda sinovi burje so odigrali odlično in se po dveh golih Jakoba Kodermaca celo znašlo v vodstvu z 0:2. Do koncu je bilo tedaj še dvajset minut in dolgo časa je kazalo na presenečenje, a je odlični Štromajer, tokrat v vlogi jokerja s klopi, rešil domače. Prvi gol je dosegel v predzadnji minuti rednega dela, drugega pa globoko v sodnikovem podaljšku. Gostje so se pritoževali, da je bil ta predolg, a tekme se pač igrajo do zadnjega žvižga.


Prednost na vrhu tako zdaj znaša le še 5 točk, saj je Tolmin po pričakovanju opravil z Jadranom. Rdeče-črni so nasprotniku nasuli 6 golov, pri čemer je bilo vsega konec že po osmih minutah. Izkazal se je zlasti napadalec Šturm, ki je dosegel kar štiri gole. Slabše se je odrezala tretja Vipava, ki je v gosteh klonila pred mirensko Adrio in tako verjetno že izgubila možnosti tudi za drugo mesto.

Plama je zopet potrdila, da je spomladi precej nevarna ekipa, a ji je proti Izoli za novo točko zmanjkalo malo sreče. Ribiči so namreč tri minute pred koncem prek Zajca prišli do zmagovitega gola.

Rezultati 22. kroga 3. SNL zahod:

PLAMA 0:1 IZOLA
Zajec 87

KOPER 2:2 PRIMORJE
Štromajer 89, 96; J. Kodermac 32, 71

ADRIA 3:2 VIPAVA
Klepac 37, 71, Debenjak 53; Vidmar 83, Kandare 86/pen

TOLMIN 6:0 JADRAN (HK)
Šturm 5, 38, 70, 93, Kos 8, Starc 65/ag

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…