Prvi krog zadnje sezone 3. SNL zahod v sedanji podobi ni ponudil pravega razburjenja, saj so se vse tekme končale z zanesljivimi zmagami favoritov. Derbi je bil derbi le na Papirju, na igrišču pa je bil prvi favorit prvenstva Koper precej boljši. Domači so se sicer pred kar 400-glavo publiko dobro borili, a v drugem polčasu niso zdržali. Po prekršku nad Tomićem so Koprčani prišli do enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izkoristil Glavaš. Le nekaj minut kasneje je zadel še Cvek in tekma je bila določena. Koper je sezono začel v željenem zmagovalnem slogu in tako želi nadaljevati vse do konca sezone.


Dogajanje na ostalih tekmah je bilo še manj napeto. Izola je novinca Plamo odpravila kar s 3:0, enkrat je zadel Topić, dvakrat pa Gavrić in ribiči so se lahko veselili treh točk. V drugem kolu jih čaka nekoliko težji nasprotnik, saj se bodo pomerilo z Vipavo, ki je bila na tekmi z Adrio tokrat prav tako uspešna s 3:0. Mirenci, kot je bilo soditi že v pripravljalnem obdobju, na uvodu v sezono očitno niso v najboljši formi.

Je pa zato toliko bolj razigran Tolmin, ki po pričakovanjih ni imel nobenih težav z Jadranom in je v Krvavem potoku domačemu Jadranu nasul kar 6 golov, ob čemer je hattrick uspel odličnemu dobro znanemu tretjeligaškemu napadalcu Sokanoviću.

Rezultati 1. kroga 3. SNL zahod:

PRIMORJE – KOPER 0:2 (0:0)
Glavaš 61`-11m, Cvek 65`

IZOLA – PLAMA 3:0 (2:0)
Topić 24`, Gavrić 42`, 71`

JADRAN (HK) – TOLMIN 0:6 (0:2)
Kos 28`, 63`, Sokanović 42`, 61`, 75`, Lapanja 74`

VIPAVA – ADRIA 3:0 (1:0)
Neškovič 35`, Tutuš 63`, Leban 64`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolmin ugnal Izolo, Brda z desetico poslale Postojno ligo nižje, Šenčurju gorenjski derbi

Predzadnji krog letošnje tretjeligaške sezone zahodne skupine je bil eden najdaljših. Tekm…