Po osmih suverenih zmagah Kopra je tokratni rezultat na bližnjem gostovanju pri skromnemu Jadranu, ki ga je spremljalo zgolj kakih 60 gledalcev, kar nekoliko presenetljiv. Koper sicer ni izgubil niti remiziral, a ker so bili kozli do sedaj tako prepričljivi, je bila tudi minimalna zmaga z 0:1 nepričakovana. Edini zadetek je že v uvodu dosegel Kovačević, nato pa gostje, ki so poskušali tudi z menjavami v napadu, do konca niso več uspeli zadeti in so tako vse do zadnjega žvižga morali trepetati za zmago.


Pravo nasprotje tega pa je bila tekma na Brajdi, kjer je Tolmin razbil Plamo in ji nasul kar 7 golov in tako ohranil zaostanek šestih točk za vodilnim Koprom. Tretje mesto pa je izgubila Izola, ki je na obračunu kroga ob Beli morala priznati premoč Vipavi. Zeleno-beli so po golu Gavrića ob polčasu zaostajali z 0:1, a se je v nadaljevanju dvakrat izkazal rezervist Bajc, prvič minuto po vstopu na igrišče in drugič v sodnikovem podaljšku, s čimer je postal junak srečanja.

Primorje je pred domačo publiko zanesljivo opravili z letos skromno Adrio in ohranilo stik z zgornjo polovico lestvice. V naslednjem krogu jih čaka tradicionalni derbi z Izolo, kjer bodo imeli precej težje delo, prav tako pa se obeta tudi obračun vodilnih dveh v Kopru.

Rezultati 9. kroga 3 SNL sever:

TKK Tolmin : Plama Podgrad 7:0 (3:0)

160; Silić 8`-ag, Kos 26`, 68`, Perše 43`, 90`, Lapanja 72`, Zornik 78`-11m

Jadran HK : Koper 0:1 (0:1)

60; Kovačević 14`

Primorje : Adria 2:0 (2:0)

150; Bolte 25`, Masten 45`

Fama Vipava : Elta Izola 2:1 (0:1)

110; Bajc 47`, 91`; Gavrić 7`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Videm po tri točke v Krško, Dravograd gosti Podvince, derbi kroga v Šmartnem

Sklepno dejanje letošnje sezone vzhodne skupine je prineslo tekme zadnjega kroga, kjer bo …