Derbi 5. kroga 3. SNL zahod med Tolminom in Izolo je bil derbi le na papirju, saj gostje iz Obale niso bili dorasli razigranim Tolmincem. Domači so osemdeset gledalcev na pomožnem igrišču razveselili že v uvodnih minutah, ko sta zadela Sokanović in Kravanja dvakrat. Izolani se več niso pobrali in Kavčič ter Kucalović sta le še potrdila zmago domačega moštva. Tolmin tako ostaja na drugem mestu prvenstvene lestvice.


Zanimivo tekmo so spremljali tudi gledalci na Bonifiki, kjer se je Koper po golu Lazarja presenetljivo znašel v zaostanku proti moštvu Adrie. Kozli so nato le zaigrali, kot se od njih pričakuje. Junak preobrata je bil Baša s hat-trickom, svoje pa je dodal še zimzeleni Štromajer in tri točke so ostale doma. To je bila že peta zaporedna zmaga Kopra, ki ostaja na odlični poti do naslova prvaka.

Primorje se je na domačem terenu proti novincu Plami po golih Ribiča ob polčasu  znašlo v nepričakovanem zaostanku nič proti dva, a mu je nato uspel popoln preobrat. Zmagoviti zadetek je v zadnjih sekundah tekme dosegel Masten. Vipava pa je po pričakovanjih ugnala zadnjeuvrščeni Jadran.       

Rezultati 5. kroga 3. SNL zahod:

Primorje : Plama Podgrad 3:2 (0:2)

200; Tribušon 61`, Bolte 67`, Masten 93`; Ribič 34`, 37`

Jadran HK : Vipava 0:1 (0:0)

Leban 59`

TKK Tolmin : Elta Izola 5:0 (4:0)

80; Kravanja 13`, 15`, Sokanović 18`, Kavčič 35`, Kucalnović 72`

RK: Mandir 88` – Elta Izola

Koper : Adria 4:2 (2:1)

150; Baša 42`, 45`, 58`, Štromajer 74`; Lazar 6`, Komel 92`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …