Kdo lahko sploh zaustavi Koper? To je vprašanje, ki se poraja spremljevalcem 3 SNL zahod, v kateri po treh krogih prvo mesto suvereno zavzema prvi favorit Koper, ki je zmagal še tretjič zapored. Tokrat je kozle čakalo vsaj na papirju najtežje gostovanje v ligi, tekma pri aktualnem podprvaku Tolminu, na kateri se je (in to na pomožnem igrišču) zbralo 160 gledalcev. Toda domači niso mogli parirati razigranim gostom iz Obale, ki so prek Ajkića dobili že prvi polčas z 0:1.  V nadaljevanju je  odlični hrvaški vezist Glavaš realiziral še enajstmetrovko in tekma je bila praktično odločena. Kljub po enemu rdečemu kartonu na vsaki strani se izid do konca ni menjal in tri točke so odšle v Koper.


S podobnim izidom se je končal tudi obračun tradicionalnih tekmecev Primorja in Izole, ki ga je spremljalo 300 obiskovalcev mestnega stadiona v Ajdovščini. Sinovi burje so povedli s hitrim golom Krapeža, v nadaljevanju pa jim je nalogo olajšala izključitev Ribiča, tako da gosti z igralcem manj niso zmogli do izenačenja. Še več, Bratina je ob koncu zabil še drugi gol za domače in tako zapečatil tekmo. Precej manj dogajanja pa so videli maloštevilni gledalci v Krvavem potoku, saj sta se tam letos skromna Jadran in Adria razšla brez golov in brez zmagovalca.

Za presenečenje sezone pa je poskrbela novinka Plama, ki je pri favorizirani Vipavi izgubljala že z 2:0, a nato vseeno uspela priti do zmage. Škoromati so sicer zabili le en gol, a so jim izdatno pomagali domačini, ki so kar dvakrat zatresli lastno mrežo.

Rezultati 3. kroga 3. SNL zahod:

Tolmin : Koper 0:2 (0:1)

160; Ajkić 23`, Glavaš 49`-11m

Jadran HK : Adria 0:0

Primorje : Izola 2:0 (1:0)

300; Krapež 8`, Bratina 80`

Vipava : Plama Podgrad 2:3 (2:1)

Leban 19`, 24`; Panić Nardin 42`-ag, Furlan 47`, Pejakić 74-ag

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Svoboda bo sodelovala z nekdanjimi evropskimi prvaki

Ljubljanska Svoboda je v tem tednu odprla novo poglavje v zgodovini kluba, ki prav letos p…