V tretjem krogu 3. SNL zahod je naneslo, da se bodo med seboj pomerile kar štiri ekipe, ki sodijo med glavne kandidate za zgornjo polovico lestvice. Še več, v Tolminu se bosta udarila po mnenju večine kar glavna kandidata za naslov, Tolmin in Koper. Tekma bo zaradi prenove stadiona odigrana kar na pomožnem igrišču na Logu, ki seveda ne izpolnjuje vseh tretjeligaških kriterijev, zato bo zanimivo videti, kam se bodo natlačili vsi obiskovalci. Teh bo gotovo precej, saj  bo prav ta tekma dala odgovor, ali lahko kdorkoli v tretji ligi sploh konkurira Kopru, ki je na zadnji tekmi zabil 8 golov. Tudi Tolminci so bili v uvodu v sezono suvereni, a če šele zdaj jih čaka prvi pravi test, ki bo že pokazal, kako visoko lahko lanski podprvaki sežejo letos.


Drugi derbi kroga pa bo bolj tradicionalne narave, saj bo mestni stadion v Ajdovščini gostil srečanje Primorja in Izole, dve naslednikov nekdanjih prvoligašev, ki sta svojčas odigrala že ogromno tekem. Kluba sta se prvič pomerila daljnega leta 1965, desetkrat sta se srečala v prvi ligi (5 zmag Primorja in 2 Izole), v zadnjih letih pa se merita v tretji, kjer je statistika izredno izenačena. Izolani imajo zmago manj, a so dosegli več golov, lani se je zadnja tekma končala z remijem, pred tem pa so oboji slavili v gosteh. Tudi tokrat je zato zmagovalca nemogoče napovedati in gre, še posebej če bo vreme zdržalo, zopet pričakovati zanimiv obračun. Oboji imajo svoje adute, ribiči točko več na lestvici, sinovi burje pa prednost domačega terena in dobro formo, saj so prejšnji teden suvereno odpihnili Adrio.

Tudi ostale tekme so vredne vse pozornosti, še posebej odkar je jasno, da v novo združeno ligo vodi le prvih šest mest. Vipava večjih težav glede na kader ne bi smela imeti, zato bo tudi tokrat morala prevzeti vlogo jasnega favorita proti novincu Plami, ki je za zdaj še brez točke. Precej bolj izenačeno pa bi lahko bilo na stadionu v Krvavem potoku, kjer se bosta pomerili ekipi poimenovani po Jadranskem morju. Če želijo Jadranaši do obstanka, morajo nujno izkoristi slabo formo Adrie in pred domačimi gledalci osvojiti vse tri točke, saj bo ob velikih kvalitativnih razlikah med moštvi letos vsaka medsebojna tekma praktično kvalifikacijska.

 

Pari 3. kroga 3. SNL zahod:

Sobota; 1.9.2018

16:30; PRIMORJE : IZOLA
16:30; JADRAN (HK) : ADRIA
16:30; TOLMIN : KOPER

Nedelja; 2.9.2018

16:30; VIPAVA : PLAMA

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …