Po lestvici, ki jo vodi MNZ Koper, so Bilje že prvak, toda tam je napačno upoštevana tekma med Tolminom in Ilirsko Bistrico, ki jo je slednja predala, tako da je dejanska razlika na vrhu 8 točk. Takšno prednost so si Biljenci včeraj priigrali z domačo zmago na velikem derbiju vodilnih, ko je v Dolinci pred nabito polnimi tribunami, zbralo se je kakšnih 300 ljubiteljev nogometa, padel Tolmin. Črno-beli so vnovič odigrali odlično, nasprotnika pa strli v drugem delu, ko je dvakrat v polno meril domači junak Nejc Doplihar, hkrati tudi najboljši strelec svojega kluba. S to zmago si Bilje kot rečeno matematično naslova še niso povsem zagotovile, a v praksi je vse jasno, le še čudež največjih razsežnosti lahko prepreči naslov ekipi Sandija Valentinčiča, ki je v celotni sezoni izgubila zgolj enkrat.


Tudi spodaj je vse jasno. Čeprav tudi tu morda še igra matematika, pa so tudi največji optimisti (tokrat se je zbralo 20 gledalcev) pri Ilirski Bistrici obupali, potem ko so vijolični doma proti Adrii klonili že 11. zapored. Za Ilirsko Bistrico je rezultatsko zelo slaba sezona, stanje v klubu ni najboljše, tudi tokrat v kadru ni bilo rezerv  in videli bomo, če bodo naslednji vikend sploh zmogli odpotovati v Tolmin. To pomeni, da si je obstanek zagotovil novinec Jadran, ki je tokrat sicer klonil v Izoli, a je bilo to dokaj pričakovano, saj ribiči zadnje čase igrajo odlično. Zadela sta Ribič in dvakrat Nikolić, Izola pa je tako ohranila tretje mesto.

Pestro je bilo tudi v mestu burje, kjer sta se Ajdovščina in Vipava udarili v prestižnem sosedskem derbiju. Številni gledalci so lahko videli zanimivo borbeno tekmo, a na koncu niso bili pretirano zadovoljni ne eni, ne drugi, končalo se je namreč z remijem.

 

Rezultati 25. kroga:

BILJE 2:0 TOLMIN
Doplihar (53, 76)

ILIRSKA BISTRICA 0:2 ADRIA
Čajić (49), Pavlin (88)

IZOLA 3:1 JADRAN (HK)
Rabič 847), Nikolič (50, 59); Bordon (85)

AJDOVŠČINA 1:1 VIPAVA

Bajc (73), Vidmar (11)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Luka Žinko v Grosuplje

Prestopni rok, ki se bo v Sloveniji zaključil 15.2. je v polnem zamahu. Številni klubi iz …