Na vrhu je bilo vse bolj ali manj jasno že prej, tako da se je na tekmi, ki je dokončno odločila prvaka, zbralo zgolj kakšnih 40 gledalcev. Govorimo seveda o obračunu v Krvavem potoku, kjer je domači Jadran gostil Bilje. Modro-beli so lahko odigrali sproščeno, saj njihov obstanek ni bil več ogrožen, rezultat vsega pa je bila zanimiva tekma, v kateri so Biljenci zmago potrdili šele v zaključku, ko sta Koron in odlični Žižmond zadela za 1:4 in slavje se je lahko začelo. Gre za enega največjih uspehov kluba, ki je v drugem rangu nazadnje igral v krstni slovenski sezoni 1991/92, zdaj pa bo imel v kvalifikacijah priložnost za povratek.


Ostale tekme do konca prvenstva bodo zlasti prestižnega pomena. Tako kot tudi tokrat tekma med Tolminom in Ilirsko Bistrico, ki se je v Trnovem končala kar s 7:1 za Tolmince, ali pa obračun Vipave in Izole, ki se je prav tako povsem nepričakovano končal s sedmico. Še najbolj resno je v tekmovalnem smislu izpadlo srečanje Adrie in Ajdovščine, ki so ga z golom Hledeta dobili domačini, ki so se tako tretjemu mestu in Izoli približali zgolj na točko.

Za konec omenimo še primorsko ligo, kjer je prvak Koper tokrat prvič v sezoni remiziral, in sicer s Podgrajsko Plamo, ki je tako v najboljšem položaju za drugo mesto, ki bi v primeru uspeha Bilj prinašalo napredovanje.

 

Rezultati 26. kroga 3. SNZ zahod:
JADRAN (HK) 1:4 BILJE
Toškan (46); Humar (31), Ferjančič (42), Koron (74), M. Žižmond (87)
ADRIA 3:2 AJDOVŠČINA
Pavlin 81), Ranič (30), Hlede (87); Ibraković (17, 48)
VIPAVA 7:0 IZOLA
Leban (17, 88), Pahor (22), Vidmar (32/pen), Tutuš (47), Bratina (75), Bajc (77)
ILIRSKA BISTRICA 1:7 TOLMIN
Šturm (10, 83), Kravanja (49, 55), Lapanja (71), Sokanović (80, 90); Furlan (32/pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brinje z novim, izkušenim napadalcem

Brinje Grosuplje je okrepil izkušeni napadalec Milan Đajić. Milan je nazadnje igral za Ili…