Ena najpomembnejših tekem v sezoni, obalni derbi med glavnima pretendentoma za napredovanje, tretjim Ankaranom in drugo Izolo, je na stadion sv. Katerine privabila kakšnih 150 gledalcev. Oboji so imeli za seboj slabo serijo in bi z novim porazom že nekoliko izgubili stik s tekmecem, ter tudi z vodilnim Tolminom. Domači so se na derbi dobro pripravili, pri čemer je imel Vlado Badžim na razpolago tudi nekoliko širši kader kot v prejšnjih srečanjih. Po pol ure igre je Ankarančane v vodstvo popeljal veteran Jakomin, rezultat pa se nato do konca tekme ni več spremenil. Gostom ni pomagal niti vstop izkušenega Jukana, ki se je vrnil po poškodbi kolena. Z zmago je Ankaran na drugo mestu prehitel tokratnega tekmeca, za vrhom pa ob tekmi manj zaostaja štiri točke. Tam še naprej vztraja Tolmin, ki je brez večjih težav slavil v Ivančni Gorici. Za gostujoče moštvo sta zadela Lipužič Bratož in Sokanovič dvakrat, s čimer se je slednji še dodatno utrdil na vrhu lestvice strelcev. Sledi navidez lažja preizkušnja proti Zarici in Tolminci prav gostovo že potihem razmišljajo o drugi ligi.


Zagorje je po slabšem začetku v Biljah doseglo še tretjo zaporedno zmago in se z njo prebilo že vse do četrtega mesta. Na težki tekmi so ob polčasu še vodili domači, nato pa so Zasavci prek Fazlića in Vozlja uspeli obrniti izid ter verjetno pokopali še zadnje upe Biljencev na obstanek. Še naprej slabo kaže tudi Zarici, ki proti neposrednim konkurentom doma nikakor ne uspe zmagati. Tokrat je dekanski Jadran v Kranju zaostajal že z 0:2,pa je nato le uspel izvleči točko. Za zanimivost dodajmo, da so vsi štirje zadetki padli v drugem polčasu. Na obračunu sredine lestvice v Sežani je že po nekaj minutah povedlo gostujoče moštvo Adrie, a so sproščeni domačini v nadaljevanju prerešetali mrežo Petejana za novo zasluženo zmago. Vse kaže, da bo Tabor kot novinec v ligi suvereno izpolnil zastavljeni cilj obstanka. Precej več težav bi znal imeti Kamnik, ki bo prestavljeno tekmo z Brdi odigral šele drug teden. Varovanci Marka Sajovica do sedaj v pomladanskem delu še niso osvojili niti točke.

Tokrat je bil prost trboveljski Rudar, kateremu bo premor verjetno prišel kar prav, saj prihodnji vikend ohhaja v goste k Izoli. Zanimivo zna biti še v Dekanih, kamor na obisk prihaja Ankaran.

 

TABOR SEŽANA 4:1 ADRIA

Kosmač (41 pen), Bombač (49, 72), Tomažič (91); Eler (7)

AH MAS TECH 1:0 IZOLA
Jakomin (30)

ZARICA KRANJ 2:2 JADRAN DEKANI
Jerković (48), Šujica (51); Grdina (54), Barundić (62)

IVANČNA GORICA 1:3 TOLMIN
Pene (88); Sokanović (31, 62), Lipužič (57)

BILJE 1:2 ZAGORJE
Đerić (28); Fazlić (56), Džombić (52)

CALCIT KAMNIK : BRDA bo odigrana 8. maja

RUDAR TRBOVLJE je bil prost.

Avtor: Tim Dobovšek

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…