Na mestnem stadionu v Izoli je bil tokrat pravi praznik, saj se pa več kot dveh desetletjih spet srečala stara obalna rivala Izola Koper. Zbralo se je skoraj 2000 gledalcev, ki so poskrbeli za odlično vzdušje, pa tudi za krajšo prekinitev v drugem polčasu. Prvi se je končal brez golov, v nadaljevanju pa so borbeni ribiči zdržali do 70 minute, ko je z evrogolom za vodstvo gostov poskrbel Kovačević. Deset minut kasneje je domači vratar Trajkovski dosegel avtogol, delo pa je v zaključku dokončal Baša. Koper je na koncu prišel do zaslužene zmage, sicer že šeste zaporedne, a nikakor ni imel tako lahkega dela, kot kaže rezultat.


Dan kasneje je na igrišče stadiona ob Beli stopil še drugi Tolmin, a povsem razočaral, saj ga je domača Vipava razbila kar s 5:1, ob čemer je blestel zlasti Keranović, ki je dosegel hat-trick. Varovanci Adrijana Fegica so z zmago skočili na tretje mesto pred Primorje, ki ga lahko označimo za glavno razočaranje tega kroga. V senci derbija so Ajdovci gostili zadnjeuvrščeni Jadran, a na koncu izvlekli le točko, za katero je poskrbel branilec Masten.

V Krvavem potoku, kjer svoje tekme začasno igra novinec Plama, pa je do prvega kompleta točk v sezoni prišla Adria. Delo je gostom olajšal izkušeni Marinac, ki je sredi drugega polčasa prejel drugi rumeni karton.

Rezultati 6. kroga 3: SNL zahod:
IZOLA 0:3 KOPER
Kovačević (70), Trajkovski (79/ag), Baša (84)
PRIMORJE 1:1 JADRAN (HK)
Masten (68), Toškan (48)
PLAMA 0:3 ADRIA
Komel (4), Leban (71/pen), Klepac (83)
VIPAVA 5:1 TOLMIN
Vidmar (7), Leban (40), Keranović (75, 89, 90); Kravanja (23)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …