Na zahodu je pred tretjeligaši na sporedu že drugo kolo, slednje pa bo za razliko od prejšnjega tokrat odigrano v celoti. Izola in Zagorje se bosta na Piranski umetni travi premierno predstavila gledalcem, pri čemer bodo bolj pod drobnogledom verjetno tokratni »domačini«, ki se kljub zaostanku za vodilnimi in težavam z travnato površino v Izoli, še niso odpovedali boju za drugo ligo. Jeseni so doma prevečkrat razočarali in morda bo šlo zvezdniški zasedbi Alfreda Jermaniša bolje od nog na umetni podlagi. Zagorje je jeseni nekaj časa zasedalo vrh lestvice, ob koncu pa opazno popustilo. Tekma proti kvalitetnemu nasprotniku bo za varovance Danila Bantana odlična priložnost za potrditev tega, kam sodijo. Zanimivo srečanje bo še v Tolminu, kjer se bo z visokoletečim domačinom pomeril sežanski Tabor. Obe ekipi sta prejšnji vikend suvereno slavili, stoodstotni izkupiček pa lahko po tem krogu obdrži le še ena. Glede na lestvico in domač teren so v rahli prednosti igralci Tolmina.


Vodilni Ankaran bo v Kopru gostil neprepričljivo moštvo predzadnjeuvrščene Zarice, ki pod Zupančičevo taktirko še uigrava Triglavove mladce, ki naj bi spomladi pomagali do obstanka. Nasprotnik za pomik v varnejše vode ni ravno najprimernejši in vse razen zmage domačih bi bilo veliko presenečenje. Tudi zato, ker se po prestani kazni v ekipo vrača Tojo Jakomin. Bolj izenačeno naj bi bilo, vsaj na papirju, v Mirnu, kjer se bosta pomerila Adria in Kamnik. Moštvi na lestvici loči le točka, oboji pa so jeseni igrali razmeroma nepredvidljivo. Ob različnih težava v klubih večjih ambicij ne eni ne drugi nimajo in pri Štantu je v rezultatskem smislu možno prav vse.

Oslabljeni Jadran bo v Dekanih gostil dobro stoječa Brda, v dvoboju za obstanek pa se bosta v Trbovljah pomerila Rudar in Ivančna Gorica. Pri domačih se bo predstavil novi trener Miloš Breznikar, medtem ko gostje po solidni predstavi prejšnji teden tokrat iščejo novo presenečenje v gosteh. Prosta bo ekipa Bilj, ki zaseda zadnje mesto na lestvici.

 

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…