Letošnjo izvedbo 3. SNL na vzhodu bodo sestavljali klubi MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava, kar pomeni, da bo vzhodna skupina vsaj v geografskem smislu najmanjša izmed vseh, v nogometnem pa zagotovo ne, saj nova sezona prinaša obilico lokalnih derbijev, kakor tudi spopade trojice nekdanjih prvoligašev, Mure, Nafte in Beltincev. Lanskim tretjeligašem so se še pridružile ekipe Črenšovcev, Turnišča, Bistrice, Bakovcev, Serdice in Mure. Favoritov za osvojitev naslova je kar nekaj, a za prve prave napovedi je še preuranjeno govoriti.


Vrh lestvice bodo krojile ekipe, ki so bile že lani takoj za ekipama Dravinje in Drave. Tako so v Beltincih naredili menjavo na trenerski klopi, saj bo namesto Gorana Gutalja ekipo vodil nekdanji napadalec Beltincev, Štefan Škaper. V igralskem kadru ni bilo večjih sprememb. Ekipa iz sosednjih Odrancev je svoj igralski kader obogatila z dvema igralcema Nafte 1903, bratoma Ivanič, ter Veržeja, Žigert in Raduha. Odšlo je tudi nekaj ključnih igralcev, med njimi vratar Gönc, Žnidarič in Tompa. Na trenersko klop pa bo sedel Marjan Rajbar. Tudi na skrajnem severovzhodu so se stvari vendarle obrnile na bolje. Ekipo iz Lendave, Nafto 1903, bo v letošnji sezoni vodil Vlaškalić, klub je okrepilo nekaj mladih nogometašev iz Bosne, Hrvaške in Madžarske. Najbolj zveneči imeni sta Polareczki, ki je za Nafto že igral v prvi ligi, ter Šakušič, nekdanji mladinski reprezentant Bosne in Hercegovine. Iz kluba je odšlo nekaj igralcev, med njima že prej omenjena brata Ivanič ter David Antonović. Novinec NŠ Mura je po lanskem nastopu v 1. MNL Murska Sobota svoje vrste okrepila z devetimi novimi igralci ter trenerjem Cifrom, ki je imel v minuli sezoni Rakičanom odlične rezultate. Med okrepitvami črno-belih izstopata ganski napadalec Eduam in indijski vezist Tumbar. Od domačih nogometašev so klub še okrepili Poredoš, Kisilak, Ciglarič, Šiško, Krajnc ter Ilić. Mursko Soboto pa sta zapustila brata Pavel.

Črno-bele je poleti okrepil tudi ganski napadalec Eduam. (Foto: Jure Banfi)
Črno-bele je poleti okrepil tudi ganski napadalec Eduam. (Foto: Jure Banfi)

Veliko sprememb se je zgodilo tudi v ekipi Grada. Na mestu trenerja bo tako letos sedel Krančič. V igralskem kadru se je zamenjalo kar nekaj obrazov. Klub so okrepili Žlebič, Huber, Virag, Tompa ter Kolenko, a na drugi strani zapustili Balent, Nešič, Recek ter Flisar. Tudi največji rivali Grada, Tromejnik iz Kuzme je v svoje vrste zvabil kar nekaj novih igralcev in na mestu trenerja se bo preizkusil dosedanji napadalec Čontala. Kovačič, ki je ekipo vodil v lanski sezoni pa se seli v Križevce. A letos se bo dvema ekipa iz Goričkega pridružil še Serdica, ki je lani osvojila prvo mesto v 1. MNL Murska Sobota. Ekipo sta že zapustila brata Šnofl, prišli pa so Nešič, Zrim, Gjerek ter Kočiš. Lansko ekipo Čarde, ki je osvojila zadnje mesto in skromnimi desetimi točkami, bo vodil Bojan Malačič, ki bo zamenjal dosedanjega trenerja Škaperja. V klub je prišlo pet novincev, le dva pa sta zapustila ekipo iz Martjancev. Z desnega dela reke Mure prihaja le ekipa Ljutomera, katero bo še naprej vodil Boštjan Zemljič. Igralski kader ni doživel veliko pretresov, ekipo so zapustili le trije nogometaši, med njimi Rok Buzeti. Lanska odlična ekipa Rakičana, ki je povzročila marsikatero preglavico klubov z večjim proračunom in boljšim igralskim kadrom je izgubila le trenerja Cifra. Namesto njega bo v letošnji sezoni ekipo vodil Dolgov, nazadnje trener Tišine. Iz Ižakovcev in Veržeja sta prišla Kosi in Sečko, odhodov pa zaenkrat še ni bilo.

Lahko Rakičan znova preseneti in se zavihti med najboljše klube? (Foto: Jure Banfi)
Lahko Rakičan znova preseneti in se zavihti med najboljše klube? (Foto: Jure Banfi)

Tudi novinci bodo zahtevna konkurenca. Ekipa Črenšovcev je v svojih vrstah zamenjala štiri nogometaše. Tako so Viraga, Bunderlo, Cigura in Kolariča zamenjali nekateri preizkušeni nogometaši Bagari, Halas, Majcen in Zadravec. V Turnišču so se letos odločili, da jih bo vodil nekdanji prvoligaški igralec Mihael Bukovec, ki se bo tako preizkusil še v tretji ligi. Igralce so iskali predvsem v sosednjih nižjeligaških klubih in na Hrvaškem, kajti ekipi sta se priključila hrvaška nogometaša Sakač in Horvat. Tudi v Bistrici so pripeljali nekaj novih obrazov, predvsem iz ekipe Ižakovcev, Vinčeč, Rengeo ter Pozderec. Zadnja ekipa, ki bo še nastopila v novi sezone tretje slovenske nogometne lige na vzhodu je ekipa Bakovcev. Klub, za katerega bi lahko rekli, da prihaja iz predmestja Murske Sobote bo v novi sezoni nastopil v skorajda enaki zasedbi, kot so nastopili lani. Na trenersko klop bo sedel Goran Gutalj, bivši trener Beltincev. V igralski zasedbi pa je prišlo zgolj do odhoda Voroša, ki odhaja v Beltince.

RAZPORED 1. KROGA 3. SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
AVTO RAJH LJUTOMER – ČRENŠOVCI (sobota, 23.8 ob 17.30)
RAKIČAN – ND LUŠT BELTINCI (nedelja, 24.8 ob 10.30)
ODRANCI – ČARDA
TURNIŠČE – GRAD
BISTRICA – ŠNK BAKOVCI
SERDICA KL. ŠINKO – NAFTA 1903
TROMEJNIK G-SUKIČ – NŠ MURA (nedelja, 24.8 ob 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…