Tako kot v prejšnji vikend bodo tudi tokrat oči ljubiteljev tretjeligaškega nogometa najbolj usmerjene proti Koroški, kjer se bosta pomerila drugo in tretjeuvrščena ekipa lige. Dravograjčani se bodo skušali Veržejcem maščevati za visok poraz, ki so ga v lanski jeseni doživeli na gostovanju v Prlekiji. Dravograjčani so povedli že v 5. minuti, a že po pol ure igre ostali brez izključenega Pešla, kar so domačini s pridom izkoristili. Dravograd je tekmo končal z dvema igralcem manj in s sedmimi zadetki v svoji mreži. Dravograjčani bodo nastopili oslabljeni, saj bosta zaradi prepovedi igranja manjkala Slemenik in Gluhović, Veržej težav s kaznovanimi nima, bodo pa verjetno zelo motivirani, da popravijo napako iz prejšnjega kroga, ko so presenetljivo klonili proti Rakičanu. Dravograd pa bo skušal nadgraditi lepo predstavo, ki so jo pokazali proti Beltincem.


V prekmurskem obračunu se bosta pomerila soseda na lestvici Čarda in Odranci. Peto in šestouvrščena ekipa lige v zadnjih krogih kažeta nasprotne predstave, medtem, ko so Odranci po slabem začetku pomladi v zadnjih krogih izboljšali svoje predstavi, pa nogometaši Čarde igrajo po sistemu toplo-hladno, minuli vikend so tako proti Tromejnku doživeli pravi polom in izgubili z izidom 7:1. Odranci so po zaostanku v prvem polčasu v deževnem obračunu v drugem polčasu po dveh zadetkih Raduhe premagali Malečnik, tokrat pa se bodo na gostovanje v Martjance odpravili brez izkušenega Jerebica, ki bo tekmo izpustil zaradi štirih rumenih kartonov.

Nič kaj dosti manj ne bo zanimivo na prvi tekmi kroga na mariborskem Taboru, kjer se bosta pomerila Malečnik in Rakičan, ki se na dnu lestvice borita za obstanek med tretjeligaši. Rakičan se je po presenetljivi zmagi nad Veržejem Malečniku približal le na dve točki zaostanka, zato si lahko obetamo zanimivo srečanje.

Beltinčani na domačem igrišču ne bi smeli imeti prevelikih težav z nogometaši iz Slovenske Bistrice, na tri točke računajo tudi v taboru Šmarja, ki se odpravlja na gostovanje h Gradu. Kovinar bo na gostovanju v Zrečah upal na manjše presenečenje, Ljutomerčane pa na domačem igrišču čaka težka naloga proti Tromejniku.

 

21. krog 3. SNL vzhod:
MALEČNIK : RAKIČAN (sobota ob 16:30)
KOROŠKA DRAVOGRAD : FARMTECH VERŽEJ (sobota ob 17:00)
ZREČE : KOVINAR ŠTORE (sobota ob 17:00)
AVTO RAJH LJUTOMER : TROMEJNIK G-SUKIČ (sobota ob 17:00)
ČARDA : ODRANCI (sobota ob 17:00)
AGROSERVIS BELTINCI : AHA EMMI BISTRICA (nedelja ob 17:00)
GRAD : ŠMARJE PRI JELŠAH (nedelja ob 17:00)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…