V sedmem krogu 3. SNL vzhod bo najbolj zanimivo v Murski Soboti, kamor tokrat prihajajo gostje iz Beltincev. Na Fazaneriji bo tako ponovno moč doživeti prekmurski derbi med nekdanjima velikanoma prekmurskega nogometa.


Oba tokratna nasprotnika sta v preteklem krogu izgubila, kar bosta tokrat skušala popraviti. V Murski Soboti lahko pričakujemo veliko gledalcev in navijačev, tako iz same Murske Sobote, kot tudi iz sosednjih Beltincev. Tromejnik, ki letoš še ni izgubil, bo tokrat na domačem terenu gostil vedno nepredvidljive Odrance. Slednji so v preteklem krogu znesli nad prleško ekipo iz Ljutomera in se veselili zmage s 5:1. Tromejnik pa se je na gostujočem terenu premagal Beltince. Dva novinca v ligi, Serdica in Turnišče se bosta udarila za nove točke. Tokratni domačini letos še niso okusili slasti zmage in tokratna tekma bi lahko bila odločilna za prve tri točke v tretjem kakovostnem razredu. V nedeljo se bosta še pomerili ekipi Bistrice in Čarde.

Dan prej se bo v Prlekiji odvijala tekma med domačim Ljutomerom in gosti iz Rakičana, prvo ekipo prvenstva. Čeprav so varovanci Boštjana Zemljiča v preteklem krogu visoko izgubili, bodo tudi tokrat na resni preizkušnji. Igrati pa bodo morali tudi brez kaznovanega Žinka. Rakičan namreč nadaljuje odlično igro iz pretekle sezone in je poleg Grada, Tromejnika in Nafte 1903, moštvo, ki še letos ni izgubilo. Prav Lendavčani bodo po nekaj gostujočih tekmah ponovno pred domačimi navijači skušali popraviti vtis. V goste prihaja ekipa Bakovcev, ki kot novinka v ligi počasi nabira točke in jih bo tudi tokrat skušala odščipniti Lendavčanom. Zadnja tekma sedmega kroga pa se bo igrala v Črenšovcih, kamor prihaja ekipa Grada. Slednji so v preteklem krogu poskrbeli za pravo navdušenje v domačem kraju, saj so s kar 3:1 premagali Muro. Črenšovci so na gostovanju v Bakovcih izgubili z minimalno razliko 2:1.

Pari sedmega kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – RAKIČAN
NAFTA 1903 – BAKOVCI
ČRENŠOVCI – GRAD (sobota, 4.10 ob 16. uri)
BISTRICA – ČARDA
SERDICA KL. ŠINKO – TURNIŠČE
TROMEJNIK – ODRANCI
NŠ MURA – ND LUŠT BELTINCI (nedelja, 5.10 ob 16. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …