Tokrat je bilo odigranih le pet tekem tretje slovenske nogometne lige na vzhodu. Zaradi razmočenega terena sta bili preloženi tekmi med Turniščem in Čardo ter Črenšovci in Nafto 1903. Obe tekmi bosta odigrani v sredo, 24. septembra ob 16. uri.


 V soboto je bila odigrana tekma med Ljutomerčani in Beltinčani. Zmage so se ponovno veselili domačini, ki so bili z zadetkoma Žnidariča in Kocuvana boljši od gostov z levega brega reke Mure. Za goste je v 55. minuti častni zadetek dosegel Tkalec. Na tekmi je v 86. minuti bil izključen Bogdan, zaradi oviranja vratarja. Na Bistrici je gostovala ekipa Rakičana, ki pa tokrat ni slavila. Čeprav so slednji v 9. minuti srečanja že vodili z 0:2 je sledil preobrat in domačini so z zadetkoma Žuglja in Zvera izid izenačili.

Na Goričkem sta ta vikend potekali dve srečanji. Prvo se je odvijalo v Serdici, kjer so gostovali Odranci. Slednji so tudi slavili z rezultatom 0:3. Dvakrat je domačo mrežo zatresel Žerdin, prvič v 37. minuti, drugič v 86. iz najstrožje kazni. Še en zadetek pa je prispeval Gostan v 43. minuti srečanja. V 65. minuti je bil izključen še Fartek, ki je kot zadnji igralec storil prekršek nad gostujočim napadalcem. V Kuzmi se je odvijal tudi “gorički el-classico“, saj sta se udarili ekipi Tromejnika in Grada. Tekmo si je ogledalo približno 700 gledalcev, ki pa niso videli zadetkov. Oboji so imeli svoje priložnosti, a mreži sta ostali nedotaknjeni. V Murski Soboti pa se je odvijal občinski derbi. V goste so tako prišli nogometaši Bakovec, ki si pa današnjega dne ne bodo zapomnili na lep način. NŠ Mura jih je namreč premagala s kar 8:1! Čeprav je po prvem delu kazalo, da bodo Bakovčani res izgubili, si noben ni mislil, da bo Mura v drugem delu dosegla še pet zadetkov. Po dvakrat so bili uspešni Poredoš, Ilić in nigerijski napadalec Eduam, enkrat pa sta gostujoča vrata zadela še Ciglarič in Celec. Na drugi strani je v 41. minuti častni zadetek dosegel Marič.

REZULTATI 5. KROGA TRETJE SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
BISTRICA- RAKIČAN 2:2 (1:2)
200; Žugelj (12.), Zver (50.); Jančar (5.), Godvajs (9.)
SERDICA KL.ŠINKO – ODRANCI 0:3 (0:2)
150; Žerdin (37., 86./11m), Gostan (43.)
RK: Fartek (65.) – Serdica

AVTO RAJH LJUTOMER – ND LUŠT BELTINCI 2:1 (1:0)
270; Žnidarič (36.), Kocuvan (82.); Tkalec (55.)
RK: Bogdan (86.) – Avto Rajh Ljutomer
TROMEJNIK G-SUKIČ- GRAD 0:0
700 gledalcev
NŠ MURA – ŠNK BAKOVCI 8:1 (3:1)
300; Poredoš (7., 77.), Eduam (10., 43./11m), Ciglarič (63.), Celec (79.), Ilić (85., 90.); Marič (41.)

Foto: Aleš Cipot

Foto: Mario Horvat

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…