Končan je še zadnji, 26. krog tretje lige na vzhodnem koncu Slovenije. Večji presenečenj na zadnjih sedmih tekmah ni bilo, prav tako pa so bili znan potnik v drugo slovensko ligo.


V Lendavi je bilo tokrat vse v znamenju 23. obletnice navijaške skupine Gorgone. A v prvem delu srečanja niso imeli razloga za veselje. Gostje so prišli v vodstvo že v 21. minuti, ko je zadel Čakš. Le sedem minut kasneje je Firšt rezultat povišal, kasneje pa je imel tudi veliko priložnost, ko se je sam znašel pred vratarjem Valentičem, vendar je meril visoko preko vrat. V drugem polčasu so Lendavčani vendarle pokazali pravi obraz in agresivnost se je obrestovala v 60. minuti, ko je zadel Nagy. V nadaljevanju je bil izključen domači obrambni igralec Gerencsér, ki je po mnenju sodnika bil zadnji igralec ob napadu gostov in mu pokazal neposredni rdeči karton. Domačini so kljub igralci manj pokazali dobro igro, kar se jim je v nadaljevanju obrestovalo. Mauher je v 72. minuti storil veliko napako, ko je žogo želel z glavo podati svojemu vratarju, a je poletela v gol. Štiri minute kasneje pa se je z pravim “eurogolom ” izkazal Szabó, ki je zadel s kakšnih 35 metrov. Domači so se tako veselili prve zmage pod taktirko novega trenerja Malačiča, levji delež je prispevala tudi domača navijaška skupina Gorgone.

Odranci so na gostovanju v Martjanci, kjer so igrali proti ekipi Čarde z zmago potrdila končno tretje mesto. V 5. minuti so v vodstvo sicer prišli domačini, ko je zadel Sapač. Žerdin je v nadaljevanju, natančneje v 33. minuti rezultat sicer izenačil in takšen rezultat je ostal tudi do konca prvenstva. Drugi polčas so bolje pričeli gostje in imeli nekaj zrelih priložnost, ampak zadetka niso dosegli. Ko je tekma že prešla v zadnje minute dvoboja je gostom pomembne tri točke zagotovil najboljši strelec prvenstva Roman Gostan.

Dravinja v zadnjih tekmah kljub temu, da je že osvojila prvo mesto v letošnji sezoni, ne popušča. Tokrat je ponovno visoko zmagala, kajti napadalni in atraktivni igri Konjičanom niso bili kos gostje iz Kuzme. Po prvem delu so domačini že vodili s 3:1, ko so za domačine zadeli Naglič, Čander in Klevže iz najstrožje kazni. Za goste je tik pred koncem prvega dela častni zadetek na srečanju dosegel Mencigar. Vodstvo domačinov bi lahko bilo še večje, a je Kotnik v 34. minuti slabo izvedel najstrožjo kazen. Drugi del so domačini ponovno pokazali odlično nogometno znanje in zadeli še štirikrat. Drugi zadetek na tekmi sta dosegla še Naglič in Čander, medtem ko sta po enkrat še zadela Klokočovnik ter Ribič. Dravinja je tako pokazala, da bo v naslednji sezoni močna konkurenca klubom v drugi ligi, saj je bila v letošnji sezoni razred zase.

Tudi Beltinčani so na domačem terenu visoko slavili, tokrat so bili boljši od varovancev trenerja Djurovskega. Gostje so ponovno na svoji klopi imeli le enega rezervnega igralca. 250 gledalcev je prvi gol videli že v 10. minuti, ko je zadel Tkalec. Le deset minut kasneje so gostje prišli do izenačenja, ko je zadel Furh. Gostje so se odlično branili, a nekaj minut pred koncem prvega dela so Prekmurci ponovno prišli v vodstvo, ko je zadel Maroša. Drugi del srečanja se je za goste pričel na najslabši možen način. Le nekaj trenutkov po začetku je Korošec storil hudo napako, ko je kot zadnji igralec podrl enega izmed domačih nogometašev. Slednji so imeli možnost povišati vodstvo iz najstrožje kazni in ob tem je bil najuspešnejši Sreš, ki je povišal vodstvo. Beltinčani so z igralcem več prevzeli nadzor nad igro in v zadnjih 15 minutah srečanja zadeli še dvakrat, ko sta bila uspešna Berden in Krauther.

Nogometaši Grada so tokrat še zadnjič letos na domačem terenu gostili ekipo Fosiluma iz Šentjurja. Na tej tekmi so bili uspešni prav slednji, ki so se veselili nove zmage in tako na lestvici prehiteli prav današnje nasprotnike. Sto gledalcev je tako videlo dva zadetka v domači mreži. Prvi je nekaj minut pred koncem prvega dela zadel Lampret in gostje so z minimalno prednostjo tako odšli na odmor. V nadaljevanju sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnosti, a so gledalci videli še en zadetek v vratih domačega vratarja Klemenčiča. Iz najstrožje kazni ga je namreč premagal Belak in gostje so si tako z zmago zagotovili končno deseto mesto.

Kar 300 gledalcev se je tokrat zbralo v prleški prestolnici Ljutomeru, veliko gledalcev je prišlo tudi z levega brega Mure, natančneje iz Rakičana. Gostje so že v 2. minuti prišli v vodstvo, ko je zadel Karas. Nato se je igra vendarle umirila in oboji so čakali na pravo priložnost za zadetek. Slednji je prišel šele v 72. minuti, ko so domačini rezultat izenačili, zadel je Podgorelec s pravo bombo iz razdalje tridesetih metrov. Deset minut kasneje je Piberčnik storil napako po podaji gostov iz kota ter žogo poslal v lastno mrežo. Gostje so se tako veselili zadetka, domači pa so vendarle poskušali še priti do izenačenja. To jim sicer ni uspelo, je pa za nameček prejel rdeči karton domačin Šnajder.

Druga ekipa prvenstva, ptujska Drava je tokrat na domačem igrišču premagala ekipo Malečnika. Gostje so sicer vodili po prvem polčasu, ko sta zadela Tisaj že v 2. minuti ter Kajtna v 31. minuti. Domačini so sicer v 23. minuti izenačili z zadetkom Furka. V drugi del so Ptujčani krenili odločneje, kar se je obrestovalo z dvema zadetkoma Aršiča. Slednji je zadel v 55. minuti in še štiri minute kasneje. Do konca srečanja so imeli domačini še nekaj priložnosti, a tudi gostje niso bili daleč od možnega izenačenja. Do konca srečanja tako 80 gledalcev vendarle ni videlo zadetkov in zmage v zadnjem krogu so se tako veselili domačini.

Rezultati 26. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod
NAFTA 1903 – ŠMARJE PRI JELŠAH 3:2 (0:2)
100; Nagy (60.), Mauher (72./ag), Szabó (76.); Čakš (21.), Firšt (28)
RK: Gerencsér (68.) – Nafta 1903
ČARDA MARTJANCI – ODRANCI 1:2 (1:1)
150; Sapač (5.), Žerdin (33.), Gostan (88.)
DRAVINJA KOSTROJ – TROMEJNIK G-SUKIČ 7:1 (3:1)
180; Naglič (23., 89.), Čander (36., 59.), Klevže (39./11m), Klokočovnik (65.), Ribič (86.); Mencigar (45.)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – AHA EMMI BISTRICA 5:1 (2:1)
250; Tkalec (10.), Maroša (41.), Sreš (47./11m), Berden (77.), Krauthaker (89.); Furh (19.)
RK: Korošec (46.) – Aha Emmi Bistrica
GRAD – FOSILUM ŠENTJUR 0:2 (0:1)
100; Lampret (39.), Belak (77./11m)
AVTO RAJH LJUTOMER – RAKIČAN 1:2 (0:1)
300; Podgorelec (72.); Karas (2.), Piberčnik (82./ag)
RK: Šnajder (91.) – Avto Rajh Ljutomer
DRAVA PTUJ – MALEČNIK 3:2 (1:2)
80; Furek (23.), Aršič (55., 59.); Tisaj (2.), Kajtna (31.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…