Nogometaše 3. slovenske nogometne lige na vzhodu do konca sezone 2013/14 loči le še 90 minut igranja nogometa. V letošnji izvedbi prvenstva nobeno izmed moštev ne bo izpadlo, kajti z naslednjo sezono bodo nogometaši igrali v štirih divizijah tretje lige. Prvak Dravinja Kostroj se bo v naslednji sezoni pomerila v drugem kakovostnem razredu.


Začnimo v Prlekiji, kjer v goste prihaja ekipa z levega brega Mure. Ekipa Rakičana je bila hit letošnje celotne sezone, saj so kljub najmanjšemu proračunu v ligi dosegli izjemno četrto mesto. Čeprav so v zadnjih krogih malce popustili, pa je celotna sezona bila za njih izjemna. Na drugi strani so varovanci Boštjana Zemljiča prav tako prikazali marsikatero odlično tekmo. Na tokratnem prleško-prekmurskem dvoboju bo bolj oslabljena gostujoča ekipa, kjer bosta manjkala Bagari in Žeks, pri domačinih pa bo manjkal Rakovec. Druga ekipa letošnjega prvenstva in na začetku poleg Dravinje tudi edini favorit za prvaka, ekipa Drave iz Ptuja, brez kaznovanih Antoliča in Nežmaha, bo na domačem terenu gostila ekipo Malečnika. Slednji kljub nekaterim zvenečim imenom niso pokazali veliko in bodo najverjetneje osvojili končno deveto mesto. Edini, ki jih lahko še prehitijo je ekipa iz Kuzme. Ti bodo prav tako tokrat odšli na gostovanje k letošnjim prvakom iz Slovenskih Konjic. Nogometaši, katerih trener je nekdaj odlični slovenski nogometaš Simon Sešlar, enostavno ne popuščajo tudi v zadnjih tekmah, čeprav so že pred nekaj krogi osvojili naslov prvaka.

Na Grad tokrat prihaja ekipa Fosilum Šentjurja. Obe ekipi bosta pogrešali zgolj po enega kaznovanega igralca v svojih vrstah. Pri domačinih je to Škafar, pri gostih pa Matuš. Obe ekipi imata trenutno enako število točk, v manjši prednosti pa je gorička ekipa, ki ima boljšo gol razliko. To bo torej dvoboj za končno enajsto mesto na lestvici letošnje izvedbe tretje slovenske nogometne lige na vzhodu. Zadnja Čarda iz Martjanec bo tokrat gostila tretje Odrance, ki so v zadnjih treh krogih nadoknadili zaostanek za Rakičanom in jih tudi prehiteli. Na tej tekmi gostje ne bi smeli imeti večjih težav in bi si z morebitno zmago zagotovili odlično tretje mesto. Beltinčani bodo prav tako nove točke iskali proti ekipi iz Slovenske Bistrice. Prekmurci bodo nastopili brez treh nogometašev in sicer bodo zaradi razburljive in napete zadnje tekme proti Odrancem, primorani odigrati brez Horvata, Kereca in Zlatarja. V Lendavo pa prihaja ekipa Šmarij, ki so v spomladanskem delu prvenstva doživeli zgolj tri poraze in kar devetkrat zmagali. Največ je k odličnim predstavam Šmarjanov pripomogel napadalec Asllanaj. Lendavčanom se bo predstavil novi trener Bojan Malačič, ki je ekipo prevzel le dan pred 25. krogom. Ekipo iz skrajnega vzhoda Slovenije so spomladi pretresali različni dogodki in želja vseh je bila, da se sezona konča. Hkrati pa se prične že pripravljati kader za prihajajočo novo sezono, ki bo za Prekmurce prava poslastica. V novi sezoni se bo prekmursko-goričkim ekipam pridružil novi klub iz Murske Sobote NŠ Mura, naslednica Mure 05.

Razpored zadnjega, 26. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod
AVTO RAJH LJUTOMER – RAKIČAN
DRAVA PTUJ – MALEČNIK
GRAD – FOSILUM ŠENTJUR
ČARDA MARTJANCI – ODRANCI
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – AHA EMMI BISTRICA
DRAVINJA KOSTROJ – TROMEJNIK G-SUKIČ
NAFTA 1903 – ŠMARJE PRI JELŠAH (sobota, 7.6. ob 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…