Po novem derbiju v 3. SNL vzhod, tokrat med Muro in Beltinci, so lahko bili bolj zadovoljni v taboru gostov, ki so na gostovanju v Fazaneriji iztržili točko. V taboru črno-belih se je prižgal alarm, saj, podobno kot v jesenskem delu, tudi v drugo niso uspeli premagati dveh največjih rivalov, Nafte in Beltincev. Zlatko Gabor je vodstvu kluba že ponudil odstopno izjavo, neuradno naj bi joo vodilni možje kluba tudi sprejeli.


Strateg Mure Zlatko Gabor je bil razočaran nad pristopom določenih igralcev, obžaloval pa je tudi zapravljene priložnosti, ki so Muraše stale vseh treh točk. Kljub temu je Ziko, kot je že dolga leta znan med prekmurskimi pristaši nogometa, prepričan, da klub ne bo imel nobenih težav z uvrstitvijo v 2.SNL: “Težko je karkoli reči po takšni tekmi, znova, tako kot v Lendavi, smo imeli dve stoodstotni priložnosti, ki jih nismo uspeli realizirati in to nas stane točk. Igralci se sicer borijo do zadnje sekunde, glede tega jim ne morem zameriti čisto nič, a vseeno so me nekateri posamezniki s pristopom do srečanja  močno razočarali. Žal mi je publike, navijačev, ki bodrijo klub 90 minut, igralci pa se obnašajo kot primadone. Najprej moram iti do predsednika, ponudil mu bom svoj odstop, do določene spremembe bo moralo priti, trenutno ne vidim druge rešitve. Mura bo v vsakem primeru napredovala v 2. SNL, z mano ali brez mene, Odrancev pa se osebno ne bojim, saj jih najtežje tekme še čakajo.”

Podobnega mnenja je bil tudi Darijan Matić, ki je včeraj nosil tudi kapetanski trak. Izkušeni vezist je poudaril, da nasprotniki proti Muri igrajo še z dodatnim nabojem, kar po njegovem mnenju le dokazuje, kako velik klub je v resnici Mura. “Dobro smo se pripravili, vedeli smo, kako igrajo, ampak danes se ni izšlo. Trikrat smo se znašli sami pred vratarjem Beltincev, a če iz takih priložnosti ne zadeneš, ne moreš dobiti srečanja. Do konca sezone je edino, kar šteje, uvrstitev v 2. SNL, še vedno imamo v glavi tudi prvo mesto. Boj je še vedno odprt. Kot vidimo, ne bo lahko, je pa na sporedu še dovolj tekem. Premoremo dovolj kakovosten kader in verjamem, da bomo uspeli. Morate vedeti, da je klub večji kot vsi ostali, osebno recimo tako krvavih oči nasprotnikov, kot na zadnjem domačem srečanju proti Polani, še nisem videl. Borijo se do zadnjih atomov moči, nato pa recimo doma visoko izgubijo s Hotizo. Proti Muri gredo vsi na glavo, na to se bomo morali navaditi in ustrezno odgovoriti. Še enkrat več pa je to pokazatelj, kako velik klub je Mura.”

Črno-bele že v prihodnjem krogu čaka nova zahtevna naloga, saj bodo Sobočani gostje Tromejnika, ki je jeseni že presenetil v Fazaneriji, doma pa velja še za nekoliko bolj neugodnega tekmeca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…