V 3. SNL vzhod tri kroge pred koncem sezone vodilne tri ekipe ločita le dve točki, boj za prvi dve mesti, ki prinašata napredovanje v višji rang tekmovanja, je v polnem razmahu. Nafta, ki ima dve točki naskoka pred Muro in Odranci, je svojo nalogo opravila zlahka, Mura pa si po sobotni zmagi Odrancev nad Beltinci na nedeljskem dvoboju na Hotizi neuspeha ni smela privoščiti.


Hotižani, ki so v spomladi v izjemni formi, so bili trdoživ tekmec tudi tokrat, a je črno-belim po dveh zadetkih Amadeja Maroše uspelo priti do novih treh točk. Prvi strelec Mure je prvič zadel v zaključku prvega polčasa, zmagovalca pa potrdil v 84. minuti. “Zmaga je bila zelo pomembna za samo stanje na lestvici, uspelo nam je. Imel sem občutek, da smo celotno srečanje držali niti igre v svojih rokah, že v prvem polčasu sem imel zelo lepo priložnost. Na srečo nam je ob koncu polčasa uspelo zadeti in tekmo smo potem rutinirano in mirno pripeljali do konca ter v drugem polčasu prednost še povečali. Zelo dosti nam je pomenilo, da smo s prednostjo odšli na odmor ter bili tako bolj mirni in samozavestni pred nadaljevanjem,” je po srečanju pred klubsko kamero dejal eden od motorjev soboške igre, Arpad Vaš.

Mura pod vodstvom Damjana Ošlaja na štirih srečanjih še ni prejela zadetka, nasprotnikom pa v tem času natresla 15 zadetkov, vendarle pa 27-letni Lendavčan ni želel preveč razpredati o metodah in razlogih za trdnejšo obrambo po menjavi trenerja. “Vsak trener ima svoje metode in načela. Mi skušamo ugoditi trenerjevim navodilom in željam, navodilom celotnega strokovnega štaba in na srečo nam uspeva, odkar je Ošlaj na čelu moštva.”

Muro v nedeljo čaka dvoboj z Bogojino, nato bodo gostovali v Križevcih, v zadnjem krogu pa na Fazanerijo prihajajo Odranci, ki spomladi še niso oddali točke. Prav zadnji krog in medsebojni obračun Mure in Odrancev utegne določiti potnika v 2.SNL: “Odranci imajo na desetih tekmah deset zmag. Statistika nikoli ne laže, pokaže realno stanje o moštvu in igralcih. Tekma bo zanimiva, a pustimo še Odrance, prej nas čakata še dve tekmi, pripraviti se moramo na vsako posebej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…