Drugouvrščeni tretjeligaš Ankaran Hrvatini Mas Tech bo imel ta vikend prvo priložnost, da naredi velik korak k prvemu mestu in s tem praktično že odloči prvenstvo. Ankarančani so največji del posla že opravili z zmago proti Tolminu, a so si nato prejšnji teden z nekoliko presenetljivim porazom v Brdih pokvarili situacijo. Zdaj jih do konca čakajo še tri tekme in v primeru polnega izkupička jim naslova nihče več ne bi mogel vzeti. Izmed teh treh tekem pa je daleč najtežja prav tokratna, saj bo na stadionu sv. Katerine gostovala solidna ekipa Zagorja. Gostje so sicer zadnji dve tekmi izgubili, a ostajajo na visokem petem mestu in so ob rezultatski sproščenosti v zaključku precej nepredvidljivi. Nekoliko kvari položaj le odsotnost izkušenega Džombića, a bodo breme tokrat pač morali prevzeti ostali. Vlado Badžim na drugi strani večjih težav s sestavo ekipe nima in bi po dveh drugih mestih letos vendarle lahko izkoristil priložnost.


Na še en spodrsljaj Ankarana pa bodo čakali v Tolminu, ki bo na stadionu pri Štantu iskal zmago proti domačinom. Adria na lokalnih obračunih ponavadi igra dobro in pred krogom se zdi, da so Tolminci tokrat v nekoliko slabšem položaju od glavnih tekmecev iz obale. Še v slabšem pa je drugi obalni predstavnik, saj Izola tudi z morebitno zmago v Sežani na vrh praktično ne more več. Zapovrh je tudi Tabor zadnje tekme v dobri formi in se je znašel celo v položaju, ko se bori za prvo peterico. Precej nižji je doseg Zarice, ki še vedno ostaja eden izmed kandidatov za izpad. V Kranju se bosta pomerili zadnji moštvi na lestvici, zato bo ta tekma odločilnega pomena. z zmago bi Zarica verjetno prehitela Kamnik in prišla na varno, s porazom pa bi se ji Bilje približale na (morda) ulovljive tri točke.

Na umetni travi trboveljskega stadiona se bosta pomerila Rudar in Brda, Ivančna Gorica pa bo gostila razpadajoči Kamnik. Pri tem je najbolj vprašljivo, ali bodo gostje tokrat vendarle nastopili z vratarjem. Brez tekme bo v tem kolu ostal Jadran.

 

Pari 24. kroga 3. SNL zahod:
TABOR SEŽANA : IZOLA
ADRIA : TOLMIN
RUDAR TRBOVLJE : BRDA
AH MAS TECH : ZAGORJE
ZARICA KRANJ : BILJE
IVANČNA GORICA : CALCIT KAMNIK
Prosta ekipa : JADRAN DEKANI

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…