S 14. krogom 3 SNL zahod bo sklenjena prva polovica prvenstva. Vodilni Koper čaka težka naloga, verjetno druga najtežja to jesen. V gosteh se bo namreč pomeril z tretjeuvrščeno Vipavo, ki je v odlični formi. Pred tem je Koper že slavil v Tolminu, prav tako je Vipavo odpravil doma (kar s 6:0), zato bo tudi tokrat moral prevzeti vlogo favorita. A če kozli ne bodo stoodstotno skoncentrirani ali pa če ne bodo nastopili v popolni postavi, se lahko tekma kaj hitro obrne, saj imajo Vipavci odlično ekipo, ki poraza ne pozna že pet krogov.


Zanimivo zna biti tudi na mestnem stadionu v Ajdovščini, kjer se bo Primorje v severnoprimorskem obračunu srečalo s Tolminom. Domači bodo upali na nadaljevanje tradicije, saj je na medsebojnih tekmah običajno slavil domačin, Tolminci pa v mestu burje v zadnjih petih letih zmagali le enkrat. V primeru zmage gostov, bi se lahko v zgodnjo polovico prebila Izola, ki jo čaka domača preizkušnja z letos skromno Adrio.

V boju za obstanek pa se bo odigral izjemno pomemben dvoboj v Krvavem potoku, kjer tekmece letos gostita tako Jadran kot Plama, tako da oboji dobro poznajo igrišče. Gotovo bodo tako eni kot drugi storili vse, da zmagajo in si močno popravijo pozicijo pred odločilnimi pomladnimi tekmami. Če bo vreme dovoljevalo bosta sicer jeseni odigrana še dva kroga druge polovice, 15. in 16.

Pari 14. kroga:

PLAMA : JADRAN (HK)
PRIMORJE : TOLMIN
IZOLA : ADRIA (vse tri 17.11. ob 14:00)
VIPAVA : KOPER (18.11. ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…