Ptujčanom se v lanski sezoni, potem ko so se skozi dodatne kvalifikacije iz ptujske Superlige prebili med tretjeligaše, ni uspelo zavihteti na sam vrh 3. SNL vzhod, kjer so slavili nogometaši Dravinje.


Drava je ostala brez napredovanja med drugoligaše, klub iz najstarejšega slovenskega mesta pa bo v novi sezoni po reformi tekmovalnega sistema tekmoval v 3. SNL sever, ki jo bodo sestavljali klubi iz MNZ Celje, Maribor in Ptuj. Prav Ptujčani bodo morda eni glavnih favoritov za sam vrh lige, kar potrjujejo tudi imena petih novincev. Strateg Franc Fridl, ki je na uvodnem treningu pozdravil 24 nogometašev, bo lahko v novi sezoni računal na Aljaža Horvata, v preteklosti tudi člana Maribora in Celja, nekdanjega Zavrčana Mateja Murata, povratnika Roka Letonja, ki je nazadnje igral za Aluminij, pred tem je pa nosil tudi dres Zavrča, Milana Kokota, nazadnje člana Stojncev, ter Leona Panikvarja, nekdanjega nogometaša Maribora, Primorja in Bele krajine, ki je v preteklosti igral tudi na Škotskem in Madžarskem, v Dravo pa je pred dnevi prestopil iz Aluminija.

Moštvo so sicer zapustili Daniel Ljubec, Gregor Furek, Luka Kirič, Damir Zagoršek in Alen Horvat, ki so v pretekli sezoni nosili pomemben delež bremena in bodo več ali manj kariero nadaljevali pri severnih sosedih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga sever
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…