V 3. SNL sever so bila v tem vikendu odigrano samo tri srečanja 3. kroga, saj sta se zaradi slabega vremena srečanji med Dravogradom in Zrečami, ter Pohorjem in Pesnico prestavili na drug termin.


Edino sobotno srečanje je bilo odigrano v Slovenskih Konjicah, kjer je domača Dravinja gostila ekipo Bistrice. Lepo število gledalcev je na prvi zadetek čakalo dobre pol ure, ko je domače v vodstvo popeljal Blaž Brglez. Toda Bistričani so še preden sta se ekipi odpravili na odmor rezultat izenačili, izenačujoč zadetek je dosegel Miha Topič. V drugem delu se rezultat več ni spremenil, tako sta si ekipi razdelili po točko, Bistrica je iz vodilnega mesta zdrsnila na drugo mesto, Konjičani pa so z drugo osvojeno točko vsaj začasno ostali na sedmem mestu.

Uvodno nedeljsko srečanje je bilo odigrano na Vidmu pri Ptuju, kjer so domačini gostili ekipo celjskega Šampiona. Videmčani so povedli že v 11. minuti, ko je mrežo gostujočega vratarja Lana Vunderla zatresel Blaž Lovenjak. Zgodnje vodstvo pa ni uspavalo Celjanov, ki so le pet minut zatem uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Arjan Torra. Videmčani so ponovno povedli dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa, ko je domači kapetan Žiga Tement uspešno realiziral strel iz bele točke. V nadaljevanju so Videmčani zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili še tretje prvenstvene zmage s katero so se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Celjani so zdrsnili na peto mesto lestvice.

V popoldanskem srečanju so v Rogatcu Monsi gostili ekipo Šmartnega, ki se iz drugega gostovanja vrača še z drugo zmago. Monsi so sicer imenitno pričeli srečanje, ter povedli že v 8. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Tomaž Kidrič. Gostje so rezultat uspeli izenačiti šele po uri igre, ko je Marka Klasinca premagal Tilen Kompan. Dobrih pet minut zatem so gostje uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, še enkrat je mrežo domačih zatresel Tilen Kompan. Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela so gostje utrdili svoje vodstvo, iz najstrožje kazni je bil uspešen Tomaž Veler. Monsi so v sodnikovem dodatku le še ublažili poraz, končni rezultat je postavil Simon Koffi. Šmartno se je z tremi točkami povzpelo na tretje mesto, Monsi ostajajo na predzadnjem devetem mestu še brez osvojene točke.

Rezultati 3. kroga 3. SNL sever:

Dravinja : Kety emmi Bistrica 1:1 (1:1)

150; Brglez 32`, Topič 45`

Videm pri Ptuju : Šampion 1:1 (2:1)

150; Lovenjak 11`, Tement 39`-11m; Torra 16`

Mons Claudius : Šmartno 1928 2:3 (1:0)

150; Kidrič 8`-11m, Koffi 92`; Kompan 61`, 66`, Veler 82`-11m

Pohorje : Tetnotim Pesnica / PRESTAVLJENO

Avto Grubelnik Dravograd : Zreče / PRESTAVLJENO

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V za dnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so pri…