Četrti krog 3. SNL sever bo ponudil kar nekaj zanimivih srečanj, večina njih bo odigrana v sobotnem popoldnevu, le srečanje v Slovenskih Konjicah med Dravinjo in Pohorjem bo odigrano v nedeljskem popoldnevu.


Vodilni Videm se tokrat odpravlja v goste k Zrečam. Zreče s tekmo manj, še nimajo poraza in imajo na svojem kontu štiri točke, v edinem domačem srečanju pa so remizirali s Pohorjem. Medtem Videmčani v letošnji sezoni naravnost blestijo in imajo popoln izkupiček, s katerim zasedajo vrh lestvice. Gostje si seveda v Zrečah želijo ostati neporaženi in potrditi dobro formo iz uvoda sezone.

Prvi zasledovalci Videmčanov na lestvici nogometaši Bistrice, v novi sezoni še prav tako niso izgubili srečanja, nazadnje so remizirali v Slovenskih Konjicah pri Dravinji. Bistričani, ki imajo ambicije po vrhu lestvice bi radi v domačem srečanju proti Šmartnemu vpisali nove tri točke. Šmartno, novinec med letošnjimi tretjeligaši igra dokaj poletno in ima na svojem računu že dve zmagi, nazadnje so slavili v gosteh pri Monsih v Rogatcu. Gostje bi radi tudi Slovensko Bistrico zapustili brez poraza, a se zavedajo, da jih čaka izjemno zahtevna naloga v kolikor želijo Bistričanom odščipniti točko.

Nogometaši celjskega Šampiona so v preteklem krogu doživeli prvi prvenstveni poraz, ko so v gosteh izgubili proti Vidmu. Na edini domači tekmi so zanesljivo ugnali Dravograd, tokrat pa bodo gostili ekipo Monsov iz Rogatca, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj imajo Monsi na svojem računu še vedno nič točk. Monsi bi radi v Celju vknjižili prvo točko v letošnji sezoni, a glede na razmerje moči, so Celjani vendarle favoriti za še drugo prvenstveno zmago.

Nogometaši Dravograda, se tokrat odpravljajo v goste k Pesnici. Oboji so prvenstvo pričeli slabše od pričakovanj, Pesničani imajo na svojem ob tekmi manj točko, medtem ko so Dravograjčani z tekmo manj še brez točke. Pesnica je do edine točke prišla ravno pred svojimi navijači, ko je remizirala s konjiško Dravinjo, tako v domačem taboru upajo, da tudi proti Dravogradu doma ostanejo neporaženi. Medtem Korošci kljub vsem okrepitvam še niso pokazali pravega obraza, in gostovanje v Pesnici bi lahko bilo prelomno, da zeleno-beli dvignejo krivuljo svojih rezultatov v pozitivno smer.

Kot že omenjeno bo edino nedeljsko srečanje odigrano v Slovenskih Konjicah, kjer bo Dravinja gostila ruško Pohorje. Obe ekipi imata enak točkovni izplen in imata na svojem kontu po dve točki, ob dveh remijih, le da imajo Pohorci tekmo manj. Konjičani so v zadnjem srečanju doma remizirali proti Bistrici, ter nakazali, da se forma izboljšuje, medtem Rušani v novi sezoni ob tekmi manj še ne poznajo poraza in tudi tokrat si v gostujočem taboru želijo točk. Konjičani vsaj na papirju veljajo za favorita, a gostje se s tem zagotovo ne strinjajo in bodo naredili vse, da tudi v tretjem poskusu ostanejo neporaženi.

Razpored 4. Kroga 3. SNL sever:

Sobota; 7.9.2018

16:30; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Šmartno 1928

16:30; Celje; Šampion : Mons Claudius

16:30; Zreče; Zreče : Videm pri Ptuju

16:30; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Avto Grubelnik Dravograd

Nedelja; 8.9.2018

16:30; Slovenske Konjice; Dravinja : Pohorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V za dnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so pri…