V 5. krogu 3. SNL sever ni bilo prevelikih presenečenj. Bistričani so že v soboto prišli do zmage v Rušah proti Pohorju. Gostje so povedli sredi prvega polčasa, ko je domačega vratarja Nika Šenvetra ugnal Žan Kovačič. Tik preden sta ekipi odšli na odmor so Pohorci izenačili preko Jana Sredenšeka. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so ponovno povedli Bistričani, za novo vodstvo je poskrbel Primož Janžič. Še tretjo prvenstveno zmago je pet minut pred iztekom rednega dela potrdil Vito Groza. Bistričani z novo zmago ohranjajo tretje mesto na lestvici, Pohorje je zdrsnilo na predzadnje mesto lestvice.


V drugem sobotnem obračunu so Monsi pred svojimi gledalci osvojili prvo točko proti ekipi iz Zreč. Po dobrih petnajstih minutah igre so povedli Monsi, ko je lastnega vratarja Jako Purga premagal Alen Jančič.  Varovanci Gorazda Šketa so po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja ostali brez Mihe Pšajda, ki je prejel še drugi rumeni karton ter moral zapustiti igrišče predčasno. Dobrih devet minut pred iztekom rednega dela so Monsi ostali še brez drugega nogometaša v polju, saj je moral predčasno pod prho zaradi drugega rumenega kartona tudi Nejc Bohak. Številčno prednost so Zrečani izkoristili v peti minuti sodnikovega dodatka, ko je za točko gostov zadel Žan Zupanc Terglav. Monsi kljub prvi točki ostajajo na dnu lestvice, Zreče so se z novo točko zavihtele na peto mesto.

Uvodni nedeljski obračun je bil odigran v Vidmu pri Ptuju, kjer so vodilni nogometaši prvenstva vknjižili še peto zaporedno zmago ter potrdili prvo mesto na lestvici proti Pesnici. Dobrih sto gledalcev je videlo vodilni zadetek Videmčanov že v  11. minuti srečanja, ko je še tretji prvenstveni zadetek dosegel Dominik Božak. Gostje so v deseti minuti nadaljevanja ostali brez Blaža Babška, kar je Videmčanom še dodatno olajšalo nalogo pri branjenju prednosti. Videmčani so v sodnikovem dodatku zadeli še enkrat, natančen je bil rezervist Žan Hliš, ter s tem potrdili še peto prvenstveno zmago. Pesnica kljub porazu ostaja na sedmem mestu lestvice.

V derbiju kroga so se nove šele prve domače zmage veselili nogometaši Šmartnega. Slabih dvesto gledalcev v prvem polčasu med domačim Šmartnim in celjskim Šampionom ni videlo zadetkov. Edini zadetek je v petnajsti minuti nadaljevanja dosegel David Hrastnik, ter Šmartnemu zagotovil še četrto prvenstveno zmago s katero domačini ostajajo na drugem mestu lestvice. Celjani kljub drugemu porazu v prvenstvu ostajajo na četrtem mestu lestvice.

Končno pa so prvo prvenstveno zmago dosegli nogometaši Dravograda, ki so pred svojimi gledalci gostili konjiško Dravinjo. Po dobrih dvajsetih minutah igre je dobrih sto petdeset gledalcev v dobro voljo spravil Mitja Čede z vodilnim zadetkom. Le pet minut zatem so Korošci svojo prednost povišali, za občutnejše vodstvo je poskrbel Leon Ferenčak. Dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa so Dravograjčani še tretjič na srečanju zatresli mrežo gostujočega vratarja Matica Skrbinška, tretji zadetek za Korošce je dosegel Nejc Pečnik. Gostje so po slabih dvajsetih minutah nadaljevanja uspeli sicer rezultat znižati, ko je zadel Blaž Brglez, to pa je bilo tudi vse. Dravograjčani so s prvo prvenstveno zmago zapustili dno lestvice in se zavihteli na osmo mesto, Konjičani so zdrsnili na šesto mesto lestvice.

Rezultati 5. kroga 3. SNL sever:

Pohorje : Kety emmi Bistrica 1:3 (1:1)

100; Sredenšek 44`; Kovačič 25`, Janžič 60`, Gorza 85`

Mons Claudius : Zreče 1:1 (1:0)

60; Jančič 15`-ag; Zupanc Terglav 95`

RK: Pšajd 58`, Bohak 81` – oba Mons Claudius

Videm pri Ptuju : Tehnotim Pesnica 2:0 (1:0)

100; Božak 11`, Hliš 91`

RK: Babšek 56` – Tehnotim Pesnica

Šmartno 1928 : Šampion 1:0 (0:0)

180; Hrastnik 59`

Avto Grubelnik Dravograd : Dravinja 3:1 (3:0)

150; Čede 21`, Ferenčak 26`, Pečnik 36`; Brglez 68`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V za dnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so pri…