Osrednji dvoboj 2. kroga 3. SNL sever je bil odigran v Celju, kjer je domači Šampion gostil Dravograd. Nekaj manj kot sto gledalcev na stadionu Olimp je uvodoma videlo prevlado svojih ljubljencev, saj so Celjani povedli že v 10. minuti igre, ko je Primoža Kanduča premagal Arjan Torra. Dobrih devet minut zatem so Celjani svoje vodstvo še utrdili, ko je mrežo Korošcev zatresel Alen Cimerman. Gostje so imenitno odprli drugi polčas in že v drugi minuti nadaljevanja, rezultat znižali potem ko je Lana Vunderla premagal Anže Pešl. Celjani so vse do konca srečanja zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili prve letošnje prvenstvene zmage.


V Pesnici so maloštevilni gledalci v srečanju med domačo Pesnico in konjiško Dravinjo videli delitev točk. Oba vratarja sta svojo mrežo ohranila nedotaknjeno, tako za Pesnico kot Dravinjo pa je to prva prvenstvena točka v novem prvenstvu. V Zrečah so gostovali nogometaši ruškega Pohorja. Dobrih sto gledalcev je na prvi zadetek čakalo dobro uro. Po dobri uri igre, je goste v vodstvo popeljal Andraž Fridrih. Zrečani so dobrih deset minut pred iztekom rednega dela uspeli rezultat izenačiti, Boštjana Holcmana je premagal Jaka Brdnik.

Do druge prvenstvene zmage so prišli nogometaši Bistrice, ki so doma gostili Monse. Dobri dve minuti pred iztekom prvega polčasa je Bistričane v vodstvo popeljal Primož Janžič. Prav Primož Janžič je po dobrih dvajsetih minutah nadaljevanja povišal in utrdil vodstvo Bistričanov, ki so tekmo mirno pripeljali do konca, ter se ob zadnjem sodnikovem žvižgu veselili novih treh točk.

V edini nedeljski tekmi je drugo prvenstveno zmago vpisala ekipa Vidma pri Ptuju na gostovanju pri Šmartnem, ki ni ponovil predstave iz uvodnega kroga v Dravogradu. Videmčani so povedli že v 14. minuti srečanja, ko je Damirja Mušiča premagal Dominik Božak. Videmčani so svoje vodstvo povišali dobre pol ure pred koncem srečanja, ko je zadel Jaka Vajda. Gostitelji so le nekaj trenutkov zatem ostali brez Jana Paviča Kaca, kar je Videmčanom še olajšalo delo pri ohranjanju vodstva vse do konca srečanja. Videm je ob Bistrici edino moštvo, ki ima na svojem računu dve zmagi. Šmartno se po drugem krogu trenutno nahaja na petem mestu lestvice.

 

Rezultati 2. kroga 3. SNL sever:

Šampion : Avto Grubelnik Dravograd 2:1 (2:0)

70; Torra 10`, Cimerman 19`; Pešl 47`

Tehnotim Pesnica : Dravinja 0:0

50

Zreče : Pohorje 1:1 (0:0)

100; Brdnik 81`; Fridrih 63`

Kety EMMI Bistrica : Mons Caludius 2:0 (1:0)

120; Janžič 43`, 65`

Šmartno 1928 : Videm pri Ptuju 0:2 (0:1)

100; Božak 14`, Vajda 61`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V za dnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so pri…