Po 6. krogu v 3. SNL sever več ni neporaženih ekip, saj je prvič svojim nasprotnikom premoč priznal Videm, ki kljub porazu še vedno zaseda vrh lestvice. Konjičani so dobro pričeli srečanje in že v 8. minuti povedli, ko je gostujočega vratarja Luko Mikića premagal Žan Ramšak. Konjičani so še drugo prvenstveno zmago potrdili v 67. minuti, ko je za končni rezultat poskrbel Blaž Brglez. Videmčani, kot že omejeno kljub porazu, ki je bil prvi letošnji še naprej zasedajo vrh lestvice, Konjičani so se po zmagi zavihteli na peto mesto lestvice.


V Slovenski Bistrici je približno dvesto gledalcev videlo pravo poslastico, predvsem pa izjemno zanimiv prvi polčas, ki so ga izjemno pričeli nogometaši celjskega Šampiona, ki so povedli že v 5. minuti srečanja, ko je za vodstvo poskrbel Luka Mihalič. Po dobre pol ure igre so Bistričani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Tomaž Avguštin. Gostje niso potrebovali dolgo, da so ponovno povedli, za novo vodstvo je poskrbel Arjan Torra. Nov zaostanek pa ni zmedel Bistričanov, ki so le nekaj trenutkov zatem uspeli ponovno rezultat izenačiti. V deveti minuti nadaljevanja so Celjani še tretjič na srečanju povedli, minimalno prednost pa so Celjani zadržali do konca, ter se na veselili še tretje prvenstvene zmage s katero ostajajo na četrtem mestu za Bistrico.

Pravo goliado je približno sto gledalcev videlo v Rušah, kjer sta ekipo Pohorja in Dravograda dosegli skupaj kar devet zadetkov. Izjemno so pričeli gostitelji, ki so povedli v 3. minuti srečanja, ko je zadel Klemen Žižmond. Še pred odmorom so Korošci uspeli rezultat preobrniti po zadetkih Nejca Pečnika in Aljoše Gluhoviča. Že v četrti minuti nadaljevanja so Korošci svojo prednost povišali, za občutnejšo vodstvo je poskrbel Anže Pešl, a so Rušani potrebovali le nekaj trenutkov, da so se ponovno priključili, zadel je Andraž Fridrih. Sledil je ponovno hiter odgovor Dravograjčanov z drugim zadetkom Nejca Pečnika. Slabih deset minut pred iztekom srečanja je žarek upanja sicer posijal za domačine, ko je Anže Pešl zatresel lastno mrežo in približal Pohorje, a so Dravograjčani v končnici še dvakrat zatresli mrežo domačinov, ter se veselili še druge zaporedne zmage v prvenstvu s katero so se zavihteli na sedmo mesto, Pohorje ostaja na devetem mestu.

V Zrečah so gostovali nogometaši Šmartnega, ki tudi iz zahtevnega gostovanja ne odhajajo sklonjenih glav. Gostje so v srečanje vstopili silovito in po dobrih dvajsetih minutah že dvakrat zatresli mrežo gostiteljev, najprej je za vodstvo poskrbel Mario Purnat v 6. minuti, prednost pa povišal kapetan Tomaž Veler, ki je Jako Purga premagal iz bele točke. Zrečani so v 25. minuti uspeli rezultat znižati, ko je zadel Jaka Brdnik. V drugi minuti nadaljevanja so gostje ostali brez Tilna Kompana, ki je moral predčasno iz igrišča zaradi rdečega kartona. Številčno prednost so Zrečani izkoristili kaj hitro je Blaž Zbičajnik rezultat izenačil. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil. Šmartno ostaja na drugem mestu, medtem ko so Zreče zdrsnile na šesto mesto.

V Pesnici so gostovali nogometaši Mons Claudiusa. Maloštevilni gledalci pa v 90. minutah niso videli zadetkov. Monsi so tako prišli še do druge prvenstvene točke, a kljub točki ostajajo na dnu lestvice, medtem ko je Pesnica zdrsnila na osmo mesto lestvice.

Rezultati 6. kroga 3. SNL sever:

Kety emmi Bistrica : Šampion 2:3 (2:2)

200; Avguštin 29`, Janžič 39`; Mihalič 5`, Torra 36`, Plaznik 54`

Dravinja : Videm pri Ptuju 2:0 (1:0)

100; Ramšak 8`, Brglez 67`

Pohorje : Avto Grubelnik Dravograd 3:6 (1:2)

100; Žižmond 3`, Fridrih 51`, Pešl 82`-AG; Pečnik 37`, 58`, Gluhovič 44`, Pešl 49`, Razgoršek 89`, Kogelnik 91`

Zreče : Šmartno 1928 2:2 (1:2)

Brdnik 25`, Zbičajnik 51`; Purnat 6`, Veler 18`-11m

RK – Kompan 47` – Šmartno 1928

Tehnotim Pesnica : Mons Claudius 0:0

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V za dnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so pri…