V petek sta deseti krog 3. SNL – center s sosedskim dvobojem odprla Šenčur in kranjska Sava, visoke zmaga je znova pripadla domačim. Gostje so sicer z napadalno igro pričeli, vendar je obramba Šenčurja vse napade zaustavila.  V dvajseti minuti so se pričele črne minute gostov, za 1:0 je iz protinapada zadel Luka Jagodic Bašič. V naslednjem napadu je Šenčur povišal vodstvo, zadetka se je veselil Nejc Tominc. V 24. minuti je bilo upanja za nogometaše Save konec, po še enem odlično odigranem protinapadu je z zadetkom postregel 20-letni Aleksander Pinoza in postavil izid polčasa. V drugem polčasu so Šenčurjani dosegli še z dva zadetka. Kmalu po prihodu iz slačilnic je še drugič na tekmi zadel Tominc, končni izid pa je v 84. minuti postavil Denis Beširević. Šenčur doma ostaja neporažen, medtem ko so Kranjčani s tretjim zaporednim porazom rezultatsko krizo še poglobili.


Vodilno moštvo lige je doma gostilo Ivančno Gorico, ki pa tokrat ni bila kos nasprotniku. Bled je že v deseti minuti pokazal, da v letošnji sezoni resno računajo na prvo mesto, za vodstvo je zadel Armin Pašić. Vodilnemu zadetku so sledili štirje goli najboljšega strelca lige Ladislava Stanka, ki je tako še utrdil svoj položaj na vrhu lestvice strelcev. Dva zadetka sta sledila v 29. in 34. minuti, pred odmorom je zaostanek gostov znižal Miha Kostanjšek v 42. minuti, zadel je z bele točke. V drugem polčasu je še dve žogi za hrbet gostujočega vratarja poslal Stanko, najprej v 52. nato pa še v 60. minuti in postavil končni izid srečanja. Blejci so s 27-imi osvojenimi točkami še naprej na prvem mestu, Dolenjci so ohranili položaj na četrtem mestu prvenstvene lestvice.    

Drugouvrščeno Zagorje je za stik z Bledom zmagalo na težkem gostovanju v Grosupljem, še tretjič zapored je obramba gostov zdržala vse napade. Prvi polčas se je zaključil z nepriljubljenih 0:0, v nadaljevanju pa je Zagorje zadelo dvakrat v razmiku šestih minut. Ivica Perić se je po poškodbi v lanski sezoni vrnil na stara pota in dosegel sedmi zadetek v sezoni, v 53. minuti tekme. Zmago še edinega neporaženega moštva je potrdil Tilen Mlinar v 59. minuti, uspešno je izvedel strel z bele točke. Zagorje za vodilnim Bledom Zaostaja tri točke, Grosplje se je kljub porazu zadržalo v zgornjem delu lestvice.

Komenda je na gostovanju pri Bohinju, pod vodstvom novega trenerja Antona Filipa Fridla, z visoko zmago prekinila serijo štirih porazov. Po 45-ih minutah igre so gostje že vodili z 0:2, zadetka sta dosegla Nik Rahne in Dinnyuy Kongnyuy.  V drugem polčasu je klasični hat-trick dosegel Rahne, v polno je meril v 50. in 71. minuti. Pred tem je v 68. minuti zaostanek znižal Simona Rozman, končnih 1:5 pa je ob koncu srečanja postavil Žan Kopitar.

 Jesenice so v desetem krogu gostovale v Kočevju in prišle do pete sezonske zmage. Jeseničani so izkoristili svojo prvo priložnost in povedli po zadetku Alena Kuzmića v 34. minuti, natančno je meril z glavo. Domači so imeli nadzor nad igro, z zadetkom pa so nadgradili pred odhodom na odmor, izenačil je Elmas Grašić.  V drugem polčasu so gostje z zadetkoma Čamdžića v 67.minuti in Bešića v 86.minuti, povedli z 1:3, ob koncu pa trepetali za zmago. Domači so se na 2:3 približali v 90. minuti z zadetkom Luke Malnarja, do zadnjega sodnikovega piska so poizkušali izenačiti, vendar jim ni uspelo in tako izgubili še drugič zapored.

Z izidom 3:2 se je končalo tudi srečanje v Podzemlju, vendar je na tekmi med Kolpo in Lescmi zmaga končala v domačih rokah. Gostje so povedli že v sedmi minuti z zadetkom Sebastjana Bohinca, sledil pa je preobrat Belokranjcev. V 15. minuti je izenačil Blaž Ambrožič, v 43. pa Kolpo v vodstvo popeljal Žiga Kočevar. Lesce so se znova vrnile po zadetku Roka Mlakarja v 64. minuti, zmago domačim je z drugim zadetkom na tekmi priskrbel Kočevar, natančno je meril z bele točke v 88. minuti. Lesce z eno osvojeno točko ostajajo na zadnjem mestu, Kolpa je s 13 točkami skočila na osmo mesto.  

 V Trbovljah je sedmi poraz doživel domači Rudar, z 1:4 so jih premagale Arne Tabor. Že v prvem polčasu so gostje vodili z 0:2, zadetka sta dosegla Vukšinič in Škerl. Z enako mero so gostje nadaljevali tudi v drugem delu, za vodstvo z 0:4 sta zadela Gomboši in Novak. Poraz Rudarja je v 82. minuti z zadetkom nekoliko ublažil Nik Vodeb.

Rezltati desetega kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur 5:0 Sava Kranj

Jagodic Bašič 21′, Tominc 22′, 49′, Pinoza 24′, Beširević 84′

Bled Hirter 5:1 Ivančna Gorica

Pašić 10′, Stanko 29′,34′, 52′, 60′; Kostanjšek 42 (11m)

Brinje Grosuplje 0:2 Zagorje

Perić 53′, Mlinar 59′ (11m)

Bohinj 1:5 Komenda

Rozman 68′; Rahne 20′, 50′, 71′, Kongnyuy 26′, Kopitar 90′

Kočevje 2:3 SIJ Acroni Jesenice

Grošić 44′, Malnar 90′; Kuzmić 34′, Čamdžić 67′, Bešić 86′

Kolpa 3:2 Šobec Lesce

Ambrožič 15′, Kočevar 43′, 88 (11m); Bohinec 7′, Mlakar 64′

Rudar Trbovlje 1:4 Arne Tabor 69

Vodeb 82′; Vukšinič 16, Škerl 36′, Gomboši 56′, Novak 76′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…