V soboto se zaključi redni del sezone v 3. SNL center, v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v 2 SNL se bodo Blejci pomerili z Dravogradom. V spodnjem delu lestvice je tudi že znano, da bosta Komenda in Sava zapustila 3 SNL center, vendar še ni jasno koliko moštev bo to tekmovanje dejansko zapustilo.


Na nogometno zelenico bosta najprej stopila Bled in tretjeuvrščena Ivančna Gorica, s pričetkom ob 15.30 uri, preostala srečanja so na sporedu ob 16.30 uri. Bled si je že zagotovil prvo mesto, medtem ko Dolenjci še zmeraj lahko sezono zaključijo na četrtem mestu. Bled je v prejšnjem krogu na gostovanju v Zagorju doživel šele drugi poraz v sezoni, imajo pa dvanajst točk prednosti pred Zasavci. Ivančna je večji del sezone držala priključek z Bledom, a so spomladanski del odprli nekoliko slabše in Bled je priložnost izkoristil.  

V Žireh bo gostovala ljubljanska Svoboda, ki ima tri točke prednosti pred domačini, se tudi nahajajo mesto višje, in sicer na šestem. Oboji se na zadnji dvoboj v tej sezoni odpravljajo po treh zaporednih zmagah, gostje iz Ljubljane pa niso doživeli poraza na zadnjih šestih srečanjih. Tokratna nasprotnika imata v svojih vrstah tudi najboljša strelca lige, Nace Eržen je z 22. zadetki vodilni, sledi pa mu Aleksandar Đokić, ki je dosegel štiri zadetke manj. Komenda se bo od tretjeligaške druščine poslovila na domači tekmi, nasproti bodo stali nogometaši Arne Tabor. Domači so po nizu šestih porazov obstali na zadnjem mestu in bodo poizkusili še drugič v sezoni ugnati ljubljanskega nasprotnika. Arne Tabor se nahajajo na petem mestu, z dvema točkama manj jim sledi drugi ljubljanski klub, Svoboda. 

Šenčur se bo za novo zmago v prvenstvu pomeril z Dolenjci iz Grosupljega. Gostje so si že zagotovili najmanj četrto mesto, ob zmagi in ugodnem razpletu na srečanju Ivančne, lahko sezono zaključijo med vodilno trojko. Na prvem dvoboju je Goruplje doma slavilo kar s 5:1, v Šenčurju pa se je srečanje končalo brez zmagovalca, z rezultatom 1:1. 

Tudi Sava se bo od 3. SNL center poslovila pred svojo publiko, čaka pa jih težka naloga v lovu na nove točke, saj jim bo nasproti stalo drugouvrščeno Zagorje. Kljub temu, da so Gorenjci na zadnjih petih srečanjih doživeli zgolj en poraz, le to ni bilo dovolj za obstanek v ligi. Zasavci so z odlično serijo v spomladanskem delu, ko so doživeli en poraz, prispeli do odličnega drugega mesta, novo priložnost za naslov pa bodo lovili v prihodnji sezoni.

Tekme 27. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 15.30 Bled Hirter – Ivančna Gorica

Sobota, 16.30 Žiri – Svoboda Ljubljana

Sobota, 16.30 Komenda – Arne Tabor 69

Sobota, 16.30 Tinex Šenčur – Brinje Grosuplje

Sobota, 16.30 Sava Kranj – Zagorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…