V zadnjem krogu 3. SNL center bo znan prvak tekmovanja, ki se bo pomeril v kvalifikacijah za nastop v 2. SNL, v boju sta ostala Bled in Grosuplje. Precej težje delo bodo imeli Gorenjci, moči bodo merili z Zagorjem, ki je donedavno še bilo v igri za naslov. Grosuplje doma pričakuje Savo in gostov ne gre odpisati že pred začetkom srečanja.


Tudi statistika ne govori v korist Blejcev, saj so na treh domačih tekmah z Zagorjem dvakrat remizirali in enkrat bili poraženi. V kolikor Grosuplje vpiše zmago, Blejce na prvo mesto vodi zgolj zmaga nad Zasavci. V Zagorju so slavili Zagorjani z rezultatom 4:2.

Grosuplje je predvsem na račun odličnih predstav v spomladanskem delu uspelo priti do boja za naslov prvaka. So edino moštvo, ki letos ni poraženo, štiri zmage v nizu pa jim dajejo dodatno samozavest. Kranjčani so v prejšnjem krogu premagali Arne Tabor, pred tem pa v 21. krogu remizirali z Bledom. Sava zaseda sedmo mesto, kjer imajo točko prednosti pred Jesenicami.

Ljubljanski Arne Tabor je po porazu v Kranju padel na četrto mesto, vendar bi se ob ugodnem razpletu na Bledu, lahko znova vrnili mesto višje. Nasproti jim bodo stale Lesce, ki bodo v prihodnji sezoni nastopale v nižjem rangu tekmovanj. Ista usoda je doletela tudi Bohinj, ki v zadnjem krogu gostuje pri Kočevju. Za domače je tekma pomembna, saj bi v nekaterih scenarijih tudi lahko zapustili 3. ligo, končni rezultat je tudi odvisen od razpleta v 2. SNL. Bohinj je v prvem dvoboju, po preobratu, slavil s 4:3.

Tudi Rudar iz Trbovelj še ni povsem na varni strani, tako kot Kočevje so osvojili 19 točk in so prav tako odvisni od razpleta v 2. SNL. Ivančna Gorica v Trbovlje prihaja po dveh zaporednih zmagah, medtem ko so Zasavci morda nekoliko presenetljivo poraženi v Lescah, predvsem zaradi boja za vsako točko v boju za obstanek. Rudar je spomladi rezultatsko precej padel, saj so do prve zmage prišli šele v 24. krogu, takrat so premagali Savo.

Gorenjski dvoboj bo odigran v Šenčurju, kjer bodo gostovali Jeseničani. Gostje so pred koncem sezone ujeli niz pozitivnih rezultatov, saj na zadnjih petih srečanjih niso poraženi. V začetku novembra sta se nasprotnika razšla z delitvijo točk, srečanje se je končalo z izidom 1:1. V Podzemlju se bosta pomerila domača Kolpa in gostje iz Komende. Izid tekme bo predvsem vplival na končno razvrstitev, saj so oboji do sedaj osvojili 34 točk. Oboji na dvoboj prihajajo po dveh zaporednih porazih, prvi medsebojni dvoboj pa se je zaključil z rezultatom 1:1.

Tekme 26. kroga 3. SNL – center:

Brinje Grosuplje : Sava Kranj

Arne Tabor 69 : Šobec Lesce

Rudar Trbovlje : Ivančna Gorica

Tinex Šenčur : SIJ Acroni Jesenice

Kolpa : Komenda

Bled Hirter : Zagorje

Kočevje : Bohinj (vse sobota, 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…