Novo sezono 3. SNL center, ki bo tokrat štela zgolj deset klubov, se bo pričela s tekmo med Šenčurjem in ljubljanskim Arne Tabor 69. Nova tretjeligaša sta Svoboda Ljubljana in stari znanci Žiri, ki se vračajo po dveh sezonah nastopanja v nižjem rangu. Kot izpadli drugoligaš bi v 3. SNL center morala nastopati kranjska Zarica, a so od nastopa v tej ligi odstopili. Šenčurjani so lansko sezono zaključili na šestem mestu, medtem ko so bili Ljubljančani tretji. Edini srečanji med tema dvema nasprotnikoma, sta bili odigrani v lanski sezoni in sta pripadli Ljubljančanom. Čaka nas zanimiv dvoboj nasprotnikov, ki bi lahko krojila vrh lige.


Preostala srečanja so na sporedu v soboto, s pričetkom ob 17.30 uri. Lanskoletni prvaki bodo na Bledu pričakali zmeraj neugodno Ivančno Gorico. Dolenjci so se boril za prvo mesto, a so med sezono popustili in končali na petem mestu. Blejci so slavili naslov in igrali kvalifikacije za uvrstitev v 2. SNL, v dveh dvobojih so bili uspešnejši Beltinčani. Tudi na medsebojnih srečanjih sta nasprotnika izenačena, oboji so slavili po trikrat, dvakrat pa sta remizirala.

V Zasavju pri Zagorju bo gostovala Komenda. Oboji so doživeli precej sprememb v moštvu, tako da bo že na začetku sezone vidno, kakšen je domet obeh ekip in kaj lahko pričakujejo od nove sezone. Z izpadom Rudarja iz Trbovelj bodo tako nogometna javnost kot nogometaši prikrajšani za zasavski derbi. Boljši v medsebojnih dvobojih so Zagorjani, ki so slavili na štirih srečanjih. Lani so Dolenjci osvojili drugo mesto, zmanjkali sta jim dve točki, kar bodo skušali prekositi že v novi sezoni. Prva prepreka na tej poti je ljubljanska Svoboda, ki se je letos priključila 3. SNL center.

Povratniki med tretjeligaši iz Žirov v prvem krogu pričakujejo kranjsko Savo. Nasprotnika sta se pomerila v sezoni 2015/16, v Žireh se je dvoboj zaključil brez zmagovalca, v Kranju pa je zmaga ostala v domačih rokah.

Tekme 1. kroga 3. SNL – center:

Petek; 17.08.2018

19:00; Šenčur; Tinex Šenčur : Arne Tabor 69

Sobota; 18.08.2018

17:30; Zagorje; Zagorje : Komenda

17:30; Grosuplje; Brinje Grosuplje : Svoboda Ljubljana

17:30; Žiri; Žiri : Sava Kranj

17:30; Bled; Bled Hirter : Ivančna Gorica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…