Danes in jutri so na sporedu srečanja 19. kroga 3 SNL center, Bled in Zagorje gostujeta v Trbovljah in Lescah, medtem ko Grosuplje odhaja na Jesenice. Grosupeljčani so v izjemni seriji, saj so vpisali pet zaporednih zmag. Ravno nasprotno je v taboru Jesenic, ki bodo na novi domači tekmi poizkušali prekiniti serijo štirih porazov. S serijo zmag so se Dolenjci približali vrhu prvenstvene lestvice in zasedajo tretje mesto, Zagorje ima točko prednosti, vodilni Bled pa dve. Jeseničani se trenutno nahajajo na varnem devetem mestu, saj Rudar, ki je na enajstem mestu, zaostaja sedem točk.


Na Gorenjskem bodo odigrane štiri tekme, med drugim tudi v Šenčurju, kamor prihaja Kolpa. Prvo letošnje srečanje v Podzemlju se je zaključilo z delitvijo točk, po zadetkih v drugem polčasu je bil ob koncu izid 1:1. Šenčur je še zmeraj v igri za najvišja mesta, s tekmo manj za prvim mestom zaostajajo devet točk.

Zagorjani pričakujejo nove tri točke na gostovanju v Lescah, saj so jih na prvem srečanju v Zasavju premagali s 4:0. Zasavci so pred začetkom spomladanskega dela vodili, vendar so na zadnjih štirih tekmah dvakrat izgubili in vrh prepustili Bledu. Kljub temu ,da je do konca sezone na sporedu še osem tekem, bodo Leščani najverjetneje izpadli v nižji rang tekmovanja.

V Kranju se bosta merila nasprotnika z Gorenjske, domača Sava gosti Bohinj. Oboji se v lov na nove točke podajajo po porazu, Savo so porazili Zagorjani, Bohinj pa je oddal točke Ljubljančanom. Bohinjci so v nezavidljivem položaju, saj tako kot Lesce ne najdejo poti do zmag. Za današnjim nasprotnikom, ki zaseda deseto mesto na lestvici, zaostajajo že 13 točk.

Peto sobotno srečanje bo odigrano v Ljubljani, Arne Tabor pričakujejo Kočevce. Med tednom so Ljubljančani izgubili na gostovanju pri Komendi in tako prekinili pozitiven niz, ter izpustili priložnost, da bi zasedli drugo mesto na prvenstveni lestvici. Danes se jim ponuja priložnost za dvanajsto zmago v sezoni, vendar je Kočevje že v jesenskem delu dokazalo, da ne bo zlahka oddajalo točk in so doma iztržili remi.

Nedeljski tekmi bosta odigrani v Trbovljah in v Komendi, Bled bo lovil zmago za obrambo prvega mesta, medtem ko se Rudar bori za pomembne točke v boju za obstanek. Zasavci so v spomladanskem delu sezone osvojili zgolj eno točko, brez zadetkov so zaključili tekmo z Bohinjem. Bled je po slabšem zaključku jesenskega dela znova ujel zmagovalni ritem in skočil na vrh, čeprav so jih vmes uspeli premagati Grosupeljčani.

Dvoboj sredine lestvice je na sporedu v Komendi, kjer gostuje Ivančna Gorica, ki je na prvi medsebojni tekmi slavila s 3:2. Ivančna je edini letošnji poraz doživela na dolenjskem derbiju, Grosuplje je slavilo z 0:2. Na domačem igrišču Komenda stežka odda točke, na osmih tekmah so ob štirih zmagah še dvakrat remizirali in doživeli le dva poraza.

Tekme 19. kroga 3. SNL – center:

SIJ Acroni Jesenice : Brinje Grosuplje

Tinex Šenčur : Kolpa

Šobec Lesce : Zagorje

Sava Kranj : Bohinj

Arne Tabor 69 : Kočevje (vse sobota, 17:00)

Rudar Trbovlje : Bled Hirter

Komenda : Ivančna Gorica (obe nedelja, 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…