V sredo sta prvo srečanje 25. kroga v 3. SNL center odigrala Bohinj in Grosuplje, visoke zmage so se veselili gostje, ki so tako prevzeli vrh prvenstvene lestvice. Prvi zasledovalci prihajajo z Bleda, ki imajo tekmo manj, v predzadnjem prvenstvenem krogu pa se bodo pomerili na gostovanju pri Komendi. Blejci so imeli že štiri točke prednosti pred Grosupljem, a so v prejšnjem krogu zgolj remizirali z Jesenicami. Že prvi medsebojni dvoboj na Bledu, se je končal z delitvijo točk, po tem ko je Komenda povedla tik pred iztekom igralnega časa, domači pa izenačili v sodnikovem dodatku.


Pomembni srečanji v boju za obstanek čakata Rudar iz Trbovelj, ki gostuje v Lescah in Kočevje, ki se odpravlja v Zagorje. Zasavci iz Trbovelj so v prejšnjem krogu le dočakali zmago v spomladanskem delu, po tem ko so ugnali kranjsko Savo. Tokrat jim bodo nasproti stale Lesce, ki se že poslavljajo od tretjeligaških zelenic. Kočevje čaka veliko težje delo, saj se bodo pomerili s četrtouvrščenim moštvom lige, ki so vse možnosti za kvalifikacije izgubili v zadnjih krogih.Zagorjani so po rezultatski krizi v prejšnjem krogu slavili nad Bohinjem, zmage z 2:1 so se nad Komendo veselili Kočevci.

Rezultati preostalih dvobojev ne bodo bistveno vplivali na zmagovalca oziroma na boj za obstanek. Jeseničani, ki so onemogočili Bledu proslavo naslova že po 25. krogu, doma pričakujejo neugodno Kolpo. V Podzemlju so Belokranjci slavili s 3:1, na treh dosedanjih medsebojnih srečanjih pa Jesenice še niso vpisale zmage. Ivančno Gorico po zmagi nad Kolpo čaka nasprotnik iz Šenčurja. Gorenjci so pod vodstvom novega trenerja že zmagali in prekinili niz dveh porazov. Ivančna je tudi v letošnji sezoni dosegala spremenljive rezultate, kar jih uvršča na peto mesto, kjer imajo tri točke prednosti pred današnjim nasprotnikom. V Kranju se bosta v lov na nove točke pognala domača Sava in gostje iz Ljubljane, Arne Tabor. Edini ljubljanski predstavnik se je za prvo mesto boril do samega konca, vsega pa je bilo konec po porazu v Grosupljem, v prejšnjem krogu. Na prvem dvoboju sta si nasprotnika razdelila po točko, srečanje se je zaključilo z rezultatom 3:3.

Tekme 25. kroga 3. SNL – center:

Bohinj 0:4 Brinje Grosuplje

Zagorje : Kočevje

Komenda : Bled Hirter

SIJ Acroni Jesenice : Kolpa

Ivančna Gorica : Tinex Šenčur

Šobec Lesce : Rudar Trbovlje

Sava Kranj : Arne Tabor 69 (vse sobota, 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…