Gorenjski dvoboj med Šenčurjem in kranjsko Savo se je končal s prvo zmago Šenčurja v novi sezoni, dvoboj pa je z dvema zadetkoma odločil Ervin Jogić. Vsi zadetki so bili doseženi v drugem polčasu, najprej je domače v 63. minuti popeljal Jogić. Za izenačenje je deset minut pred koncem poskrbel Aleksandar Dojčinović. Ko je že kazalo, da se bosta nasprotnika razšla z delitvijo točk, je tri minute pred koncem za prvo zmago zadel Jogić. Oboji so po treh odigranih krogih osvojili ravno toliko točk.


V soboto so bili na sporedu trije dvoboji, v katerih je bilo v povprečju doseženih šest zadetkov na srečanje. Blejci so ljubljansko Svobodo ugnali z rezultatom 6:3, po tem ko je bil ob polčasu izid poravnan na 2:2. Domače je so dvakrat vodili, najprej je zadel Ermin Čamdžić, nato pa še v 33. minuti Ladislav Stanko. Svoboda je izid poravnala v 31. Minuti po zadetku Anžeta Škerjanca v lastno mrežo, izid polčasa pa je postavil Žan Palčič v 37. minuti. Gostje so takoj po odmoru povedli, zadetek pa je dosegel Aleksandar Đokić. Bled je imel priložnost izenačiti z bele točke, a je bil neuspešen Stanko. Do konca so domači uspeli še štirikrat premagati domačega vratarja in zabeležiti novo zmago. Še drugič na tekmi sta zadela Čamdžić in Stanko, ki je bil v 76. Minuti le uspešen z bele točke. Svoje sta z zadetkoma dodala še Anže Cankar in Jan Wolhar. Bled še naprej ostaja neporažen, medtem ko Svoboda ostaja pri eni zmagi.

V tretjem krogu je Grosuplje doseglo najvišjo zmago v dosedanjem delu sezone, kar s 6:0 so odpravili Komendo. Dolenjci so se po porazu v Zagorju znesli nad Komendo, prvič v sezoni je zadel Niko Adamič, na koncu se je veselil treh zadetkov. K zmagi so pripomogli tudi Denis Boh, Primož Potočar in Jaka Cimerman. Komenda po drugem porazu ostaja na dnu lestvice, z eno osvojeno točko, Grosuplje pa je vknjižilo drugo zmago v sezoni in imajo na kontu šest osvojenih točk. Priložnost za osvojitev prvih točk so izpustili Žirovci, ki so držali neodločen izid do 86. minute. Zagorjane je v vodstvo popeljal Matija Kranjc v dvanajsti minuti srečanja, v 26. minuti je za izenačenje poskrbel Zoran Gligorević. Zagorjani so še drugič zapored slavili z rezultatom 2:1 slavili, zmagoviti zadetek pa dosegli štiri minute pred koncem, ko je bil natančen Simon Zupančič.

Nedeljski dvoboj je bil odigran v Ljubljani, kjer sta moči merila Arne Tabor 69 in Ivančna. V tekmi polni preobratov so s 3:4 slavili gostje iz Ivančne Gorice. Na polčas sta nasprotnika odšla poravnana, domače je v vodstvo popeljal Selvad Kujovič, za goste pa je izenačujoči zadetek dosegel Tilen Kralj. Tri minute po prihodu iz slačilnic je za prednost Ljubljančanov zadel Siniša Martinović. V 73. minuti je na 2:2 poravnal Jernej Gvardjančič, a so Arne Tabor 69 znova povedle osem minut kasneje, zadel je Roman Gomboši. Ob koncu srečanja je stvari v svoje roke vzel Gvardjančič in dosegel še dva zadetka ter prevzel vrh lestvice strelcev. Izenačil je le dve minuti kasneje, zmagoviti zadetek pa dosegel v 87. minuti in prizadejal Ljubljančanom prvi poraz v sezoni. Na vrhu prvenstvene lestvice so s sedmimi točkami izenačeni Blejci, Ivančna Gorica in Zagorje, Brez osvojene točke ostajajo Žirovci.

Rezultati 3. krog 3. SNL – center:

Tinex Šenčur – Sava Kranj 2:1

120; Jogić 63’, 87; Dojčinović 80’

Bled Hirter – Svoboda Ljubljana 6:3

100; Čamdžić 6’, 70’, Stanko 33’, 76’ (11m), Cankar 73’, Wolhar 84’; Škrjanec 31’ (AG), Palčič 37’, Đokić 48’

Brinje Grosuplje – Komenda 6:0

60; Adamič 29’, 55’, 69’, Boh 45’, Potočar 53’, Cimerman 78’

Žiri – Zagorje 1:2

150; Gligorević 26’; Kranjc 12’, Zupančič 86’

Arne Tabor 69 – Ivančna Gorica 3:4

120; Kujovič 19’, Marinović 48’, Gomboši 81’; Kralj 25’, Gvardjančič 73’, 83’, 87’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…