V petek so novo sezono odprli tudi v 3. SNL center, ko je bilo odigrano srečanje v Šenčurju, preostali dvoboji pa so bili na sporedu v soboto. Domači Šenčur je v dvoboju za ljubljanskim Arne Tabor 69 prikazal dobro igro, a so celoten izplen odnesli Ljubljančani. V 53. minuti je po odigranem napadu zadel Dario Lovrec. Šenčur je imel svoje priložnosti, vendar so te ostale neizkoriščene. Tik pred zadnjim sodnikovim piskom so domači ostali z igralcem manj v polju, zaradi izključitve Luke Markiča.


V Zasavju sta se pomerila Zagorje in Komenda, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk. Domači so povedli v 19. Minuti po zadetku Matije Kranjca in vodstvo zadržali do odmora. Gostje so lovili zaostanek in bili uspešni v 78. Minuti, ko je za končnih 1:1 z bele točke zadel Nik Rahne.

Grosuplje nadaljuje tam kjer je zaključilo v lanski sezoni, doma so z 2:0 ugnali novega tretjeligaša, ljubljansko Svobodo. Gostje so se upirali do samega zaključka tekme, še zmeraj je na semaforju kazalo začetnih 0:0. Miha Černe je mrežo gostov načel v 77. Minuti, le štiri minute kasneje je končni izid srečanja postavil Alan Muratagić.

Najvišjo zmago kroga je vpisala kranjska Sava, ki je v Žireh slavila kar z 1:5.po prvem polčasu se ni dalo slutiti tako visoke zmage gostov, saj je bil izid poravnan na 1:1. Savo je v vodstvo popeljal David Ivanuša v 18. minuti, izenačil pa Dejan Marinac, petnajst minut pred polčasom. V nadaljevanju je za novo vodstvo Gorenjcev poskrbel Erazem Zajc, v tretji minuti drugega dela. Novinec v dresu Save, Dinnyuy Kongnyuy je povišal na neulovljivih 1:3. Do konca srečanja sta visoko zmago potrdila Vladimir Dojčinović in Nermin Beganović.

Lanskoletni prvaki z Bleda so doma gostili Ivančno Gorico, ki pa se je kot edino v prvem krogu končalo brez zadetkov.

Rezultati 1. kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur – Arne Tabor 69 0:1

Lovrec 53′ RK: Markič 91′

Zagorje – Komenda 1:1

Kranjc 19′; Rahne 78′ (11m)

Brinje Grosuplje – Svoboda Ljubljana 2:0

Černe 77′, Muratagić 81′

Žiri – Sava Kranj 1:5

Marinac 29′; Ivanuša 18′, Zajc 48′, Kongnyuy 56′, Dojčinović 58′, Beganović 78′

Bled Hirter – Ivančna Gorica 0:0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…