Tri kroge pred koncem sezone v 3. SNL center so vodilna moštva prišla do pomembnih zmag. Zagorje in Bled sta odigrali na težkih gostovanjih, Arne Tabor pa so gostile Rudarja iz Trbovelj. Tekma v Zasavju se je končala z minimalno zmago gostov. Edini zadetek je bil dosežen v 63. minuti, ko je žogo z glavo v mrežo domačega vratarja poslal Dominik Ivkič. Bil je to prvi zadetek Ivkiča, ki je tako poskrbel, da Dolenjci za vodilnim Bledom še naprej zaostajajo zgolj štiri točke. Zagorjani so že izgubili vse možnosti za osvojitev prvega mesta. Na Jesenicah so domači remizirali z gosti iz Kočevja. Na srečanju so bili doseženi štirje zadetki, vsi v prvih osemanjstih minutah. Jeseničani so dvakrat vodili, kljub temu pa na koncu zgolj remizirali. Pri Jeseničanih sta zadela Nejc Ambrožič in Mario Bešić, medtem ko sta se pri gostih med strelce vpisala Miha Babić in Ermin Softić. Kočevci so se z osvojeno točko na enajstem mestu izenačili z Rudarjem, ki je prav tako osvojil 16 točk. Jeseničani so ostali mesto višje, vendar imajo velikih petnajst točk prednosti.


Lesce so doživele še osemnajsti poraz v sezoni in ostajajo še naprej na dnu prvenstvene lestvice, z 0:3 jih je tokrat odpravila Kolpa. Gosti so si zmago priigrali v prvem polčasu, ko sta zadetke dosegla Matej Poljak in Aleš Kirin. Končni izid je z osmim zadetkom v sezoni postavil Darjan Spudić, med strelce se je vpisal v 59. minuti. Rezultat ni imel večjega vpliva na položaj na lestvici, saj Kolpa ostaja na osmem mestu. Z istim izidom je Sava odpravila sosednji Šenčur, le da je tu ostala zmaga v domačih rokah. Mrežo gostov je že v drugi minuti načel Danijel Marčeta, le deset minut kasneje je izid polčasa postavil Jure Zukanovič. V drugem delu so Kranjčani le potrdili deveto zmago v sezoni, drugič je na srečanju zadel Marčeta. Sava je po zmagi preskočila Jesenice in trenutno zaseda deveto mesto, Šenčur je še naprej šesti.

Edini ljubljanski predstavnik je odpor Rudarja iz Trbovelj strl šele ob koncu srečanja. Zmago sta Arnam Tabor prinesla Siniša Marinović z zadetkom v 78. minuti in Dragan Trivunčevič, ki je zadel pet minut kasneje. Ljubljančani so z novo zmago zadržali stik z vodilnim dvojcem, imajo pa tekmo manj in je na sporedu v torek v Šenčurju. Zanimivo je bilo na tekmi med Ivančno Gorico in Bledom, na koncu pa so le slavili gosti. Blejci so v 17. minuti vodili že z 0:3, strelci so bili Moreno Remškar, Jure Udrih in Ladislav Stanko, ki je bil natančen z bele točke. Stanko se je 23-im zadetkom v sezoni izenačil na vrhu lestvice strelcev z Denisom Petrovičem iz Grosupelj. Nogometaši Ivančne se niso predali in do konca prvega dela zmanjšali zaostanek,  Miha Kostanjšek je v 28. minuti prav tako unovčil kazenski udarec, z zadetkom v lastno mrežo pa je za izid polčasa poskrbel Tadej Fermišek. V nadaljevanju srečanja se izid ni spreminjal in do pomembne zmage v boju za naslov so prišli Blejci. Nedeljsko srečanje je bilo odigrano med Komendo in Bohinjem, nasprotnika pa sta si na koncu razdelila točke. Domači so dvakrat vodili, na koncu pa je bil izid 2:2. Komendo je v vodstvo popeljal Jure Loboda v sedmi minuti, rezultat pa je v 14. minuti poravnal Dejan Kovačič. Le pet minut kasneje je Nik Rahne poskrbel za vodstvo z 2:1 in rezultat polčasa. Gostje so do trinajste točke v sezoni prišli v 76. minuti, strelec je bil Peter Arh, natančno je meril z bele točke.

Rezultati 23. kroga 3. SNL – center:

Zagorje 0:1 Brinje Grosuplje
Ivkič 63′

SIJ Acroni Jesenice 2:2 Kočevje
Ambrožič 6′, Bešić 12′; Babić 10′, Softić 18′

Šobec Lesce 0:3 Kolpa
Poljak 20′, Kirin 22′, Spudić 59′

Sava Kranj 3:0 Tinex Šenčur
Marčeta 2′, 70′, Zukanovič 12′

Arne Tabor 69 2:0 Rudar Trbovlje
Marinović 78′, Trivunčevič 83′

Ivančna Gorica 2:3 Bled Hirter
Kostanjšek 28′ (11m), Fermišek 45′ (AG); Remškar 8′, Udrih 12′, Stanko 17′ (11m)

Komenda 2:2 Bohinj
Loboda 7′, Rahne 19′; Kovačič 14′, Arh 76′ (11m)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled prevzema Kajtazovič

Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…