Petnajst sezon in prek 400 tekem je Dravinja odigrala v drugi slovenski ligi. Zdi pa se, da je bila tokratna v Dobu za nekaj časa ena zadnjih. Konjičanom je na težkem gostovanju igrala le zmaga, a izkušeno domače moštvo, ki prav tako potrebuje točke v boju za drugo mesto, je bilo tokrat enostavno boljše. Mreže so sicer dolgo časa mirovale, nato pa sta odpor gostov v zadnjih dvajsetih minutah le zlomila Klopčič in Simič. Čander je malo pred koncem še uspel znižati, za kaj več pa je zelenim zmanjkalo moči in časa. Realno gledalo je Dravinja v letošnji sezoni pokazala najmanj, zato njena pozicija in najverjetnejši izpad iz lige nista nikakršno presenečnje. No, glede na vsakoletne licenčne razplete tudi Konjičani še niso povsem odpisani, saj ne vemo ali bosta zadnji dve mesti dejansko pomenili izpad, kot to velevajo pravila, ali pa bodo na NZS našli neke druge rešitve.


Na drugi strani je Dob z zmago vsaj za en teden prestavil slavje Zavrča, še pomembnejše pa je njegovo povečanje prednosti pred tretjo Krko. Novomeščani so namreč gostovali na neugodnem terenu v Šenčurju, kjer so domači že po treh minutah zadeli prek predlanskega najboljšega strelca lige Stanka, nato pa rutinirano obdržali prednost vse do konca. Če ne bo administrativnih posegov bo Krka zelo težko ujela dodatne kvalifikacije, medtem ko se je Šenčur prebil že na četrto mesto in se tako dokončno rešil vseh nejasnosti glede obstanka.

Na dobri poti do obstanka je tudi Kalcer, ki je v Celju še enkrat nadigral domače. Šampion je sicer prvi gol prejel precej nesrečno, saj sta bila poškodovani Goropevšek in sezuti Srnec izven igrišča, sodnik igre ni prekinjal in po nesporazumu Kompana z vratarjem Čretnikom je Vrhovec zatresel prazno mrežo. Gostje so tudi v nadaljevanju igrali bolje, imali prek Seferoviča in Snoja še nekaj odličnih priložnosti, a tresla se je zgolj prečka. Domači so ob koncu polčasa zadeli iz prve nevarnejše akcije, ko se je pred vrati dobro znašel mladi Petrič in moštvi sta na odmor odšli poravnani. Radomeljčani so tudi v nadaljevanju napadali, spet zapravili nekaj priložnosti, zadeli tudi vratnico, nato pa deset minut pred koncem le prišli do zmagovitega zadetka. Po, vsaj za domače sumljivem, prekršku so prišli do prostega strela, Snoj pa je mojstrsko zadel v desni kot nemočnega vratarja Čretnika.

V nedeljskem popoldnevu so gledalci v Krškem videli zmago domačega moštva, v 20. minuti je zmagovalca odločil Dejan Urbanč. Belokranjci tako niso izkoristili današnjega poraza Šmartnega, ki z neprepričljivimi predstavami v spomladanskem delu prvenstva. Zmage proti prvouvrščenemu Zavrču verjetno ni nihče pričakoval, malokdo pa je verjetno pričakoval tudi sedem zadetkov v mreži vratarja Tadeja Pusovnika. Zavrčani so z novo zmago ohranili prednost pred drugouvrščenim Dobom, do konca prvenstva pa so le še trije krogi, kar pomeni, da bi si lahko varovanci Viktorja Trenevskega zagotovili napredovanje v Prvo Ligo že v petek, ko jih čaka domači obračun s Šenčurjem.

 

Rezultati 24. kroga 2. SNL:

ROLTEK DOB 2:1 DRAVINJA KOSTROJ
Klopčič (70), Simič (72), Čander (85)

ŠAMPION 1:2 KALCER RADOMLJE
Petrič (31); Vrhunc (17), Snoj (81)

GARMIN ŠENČUR 1:0 KRKA
Stanko (3)

ŠMARTNO 1928 2:7 ZAVRČ
Malis (4), Bolha (90); Benko (13, 43), Kelenc (22, 28 pen), Sambolec (30), Golubar (69), Murat (81)

KRŠKO 1:0 BELA KRAJINA
Urbanč (20)

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prva liga Telemach se po 14 letihi vrača v Ajdovščino

V 2. SNL je ekipa Ajdovskega Primorja postala prvak in se tako po sezoni 2010/11 vrača naz…