S tekmovanjem ta vikend končujejo tudi drugoligaši, ki bodo danes in jutri odigrali srečanja 27. kroga. Ta bo v znamenju sosedskega derbija Dobljanov in Radomljanov, ki obenem odloča tudi o drugem mestu.


A zaključek drugoligaškega plesa že danes zvečer pričenjajo v Krškem in Šenčurju, kjer bodo gostovali nogometaši Veržeja oziroma Šmartnega. Prleki v Posavje prihajajo po zmago, ki bi jih za nekaj ur izenačila na tretjem mestu, a slednjega po koncu sezone zaradi medsebojnih tekem tako ali tako ne morejo več osvojiti. V rezultatatskem smislu tekma za njih torej ni tako pomembna, a vseeno bi bil nov uspeh za novinca pika na i odlični sezoni. Drugačne cilje pa imajo seveda v Krškem, kjer s sezono ne morejo biti preveč zadovoljni in bi se radi zato od svojih (sicer ne preveč številnih) navijačev vsaj za konec poslovili z zmago. Še nekoliko manj tekmovalnega znčaja pa bo imela tekma v Šenčurju. Godlarji so na osmem mestu fiksni in bi radi čim prej pozabili slabo sezono, Šmarčani pa bi z zmago na šestem mestu prehiteli Krško. Če nič drugega, bodo vsaj vsa štiri moštva v petkovih obračunih zaigrala povsem sproščeno.

Vrhunec se namreč obeta v soboto, ko se bosta v lokalnem derbiju še tretjič letos udarila Roltek Dob in Kalcer iz Radomelj, tekma pa ne bo imela le prestižnega značaja, saj bo odločala tudi o drugem mestu na lestvici. Kaj bo sicer drugo mesto prineslo po sezoni še ne vemo, a nekaj sigurno in gostje bi si ga še kako želeli osvojiti. Na zadnjih tekmah jih je pri tem izdal pritisk, tokrat pa bo še težje, saj bo na drugi strani stal največji rival, tekma pa bo za povrh odigrana v gosteh. Glede na stanje v okolici Domžal to s stališča navijačev ne bi smel biti prevelik hendikep, saj bodo Mlinarji po vsej verjetnosti tudi “na tujem” preglasili navijače Doba. Bodo pa tudi slednji seveda izredno razpoloženi, saj se bo po dveh drugih mestih slavil prvi naslov prvaka. Ta je že zdavnaj zagotovljen in na majhnem ne najbolje pripravljenem igrišču bodo domači lahko zaigrali povsem sproščeno, kar bi se jim morda lahko obrestovalo.

Na zmago Doba bodo namreč upali pri Aluminiju, ki na tretjem mestu za Radomljami zaostaja tri točke in bi jih ob idealnem razpletu lahko prehitel. Poleg omenjene zmage Doba bi namreč sam moral slaviti v gosteh pri Šampionu, kar se trenutno vsekakor zdi lažji del zahtevane naloge. Celjani so namreč predzadnji in so že izpadli, toda pozor, na zadnji tekmi so kar z 1:4 slavili v Šmartnem. Če bi se rdeče-belim v Celju morda nekoliko zatresla kolena, bi jih lahko neobremenjeni domačini kaj hitro kaznovali, zato tudi Aluminiju še nikakor ne gre pripisati zmage vnaprej. Morda bi nekaj podobnega lahko rekli tudi za Ankaran Hrvatine, ki gostujejo v Črnomlju pri Beli krajini. Belokrajnci so namreč v vsej sezoni zabeležili le eno zmago in bi v običajnih okoliščinah precej verjetno vnovič izgubili. Toda zadnje tekme, ki ne odločajo o ničemer, so vselej nepridvidljive.

Pari 27. kroga 2. SNL:
KRŠKO – FARMTECH VERŽEJ (petek ob 18:00)
ŠENČUR – ŠMARTNO 1928 (petek ob 19:00)
BELA KRAJINA – ANKARAN HRVATINI (sobota ob 15:00)
ŠAMPION – ALUMINIJ (sobota ob 15:00)
ROLTEK DOB – KALCER RADOMLJE (sobota ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Nova tribuna na Ravnah zaradi razpok zaprta

Z velikimi težavami se trenutno ukvarjajo na Ravnah, kjer so pred dobrim letom dni slovesn…