Nogometni ples v 2. SNL se neusmiljeno bliža vrelišču. V petek in soboto bodo na sporedu tekme 22. kroga, med katerimi izstopata predvsem dva dvoboja. Že v petek se bosta v derbiju spodnjega dela pomerili ekipi Dravinje in Šenčurja, v boju za sam vrh lestvice pa bosta zadnji vlak v medsebojni tekmi lovili ekipi Triglava in Ankaran Hrvatinov. Krško, Aluminj in Dob bodo morali v dvobojih z Veržejem, Tolminom in Šmartnim upravičiti vlogo favorita v boju za naslov prvaka. Vsak spodrsljaj katere izmed ekip bi lahko situacijo postavil na glavo.


Že v petek se bosta v Šenčurju pod umetno razsvetljavo pomerili domače moštvo in ekipa Dravinje, ki se je z dvema zaporednima zmagama vrnila v boj za obstanek in bo imela v neposrednem dvoboju s Šenčurjem možnost, da se na lestvici na osmem mestu izenači z Gorenjci. Na zadnjih treh tekmah je Dravinja zabila kar deset zadetkov, kar kaže na dobro formo. Ni potrebno poudarjati, da si želi četa trenerja Simona Sešlarja osvojiti nove tri točke, saj bi bila v primeru zmage Šenčurja razlika pred zadnjimi peti krogi spet velikih šest točk. Šenčur je po treh zaporednih zmagah v zadnjih dveh krogih obakrat klonil, res pa je, da so na nasprotni strani stali nogometaši Aluminija in Krškega. Sploh Krško je imelo proti žilavim Gorenjcem veliko težav, v 14. minuti je zmagovalca odločila enajstmetrovka. Na strani Dravinje je letošnja medsebojna statistika, prvo tekmo so Konjičani dobili s kar 5:0, novembra pa je bil izid 3:1 v korist Štajercev.

Po dolgih devetih krogih neporaženosti so Ankaran Hrvatini le klonili, usodno je bilo gostovanje v Dobu, ki je bil tokrat prepričljivo boljši. Primorci, ki so si z odličnim nizom močno popravili uvrstitev na lestvici, so še vedno v boju za najvišja mesta, realno tudi še v boju za drugo pozicijo, ki prinaša dodatne kvalifikacije za popolnitev prvoligaške druščine. A na domačem igrišču na ŠRC Katerina bodo pričakali goste, ki ciljajo na vrnitev med znano druščino. Kranjčani, lanskoletni prvoligaši, so po štirih zaporednih porazih praktično izpadli iz boja za naslov, do drugega mesta pa jih loči šest točk. V prejšnjem krogu so po izključitvi Dejana Gerića, ki bo manjkal na treh tekmah, mojstrsko reagirali in z goloma najboljšega strelca lige, Mateja Poplatnika, uspeli prekiniti črn niz porazov. Gorenjci vsekakor premorejo kvaliteto in izkušnje, ki bi jim lahko pomagale v zaključnih krogih, a Ankaran Hrvatini so ena najboljših domačih moštev, na enajstih tekmah na domačem igrišču so gostom dovolili le devet zadetkov, tako da Kranjčanom, čeprav so v dvoboju favoriti, zagotovo ne bo lahko.

Na Dobu bi bilo vse drugo kot zmaga domačih senzacija, ki bi domače lahko stala tudi naslova, Šmarčani pa roko na srce pač niso pravo merilo v boju za vrh. Svoje govori tudi statistika medsebojnih dvobojev letos – dve zmagi Doba in skupna razlika v zadetkih kar 11:0. V prid Doba govori tudi izjemna napadalna forma aktualnih prvakov, saj so Dobljani v treh tekmah zabili kar dvanajst golov. Pet točk zaostanka ni tako velika razlika, da se je do konca tekmovanja ne bi dalo nadoknaditi in ponoviti uspeh iz lanske sezone. Šmartno bi ob porazu lahko tudi teoretično že postala prva ekipa, ki bo drugo leto nastopala v nižjem rangu tekmovanja. Vseeno je za mladce iz Šmartnega vsaka tekma v tem rangu dragocena izkušnja za nadaljni razvoj kariere in tako kot na preostalih, bodo tudi na tej tekmi poizkušali presenetiti nasprotnika. Pri domačih ni kaznovanih igralcev, medtem ko bo v gostujoči obrambni vrsti manjkal David Bezovnik, eden standardnih členov Šmartnega.

Osem tekem brez zmage, od tega kar sedem porazov, je oslabljene Tolmince, sicer novince v ligi, postavilo v precej neugoden položaj. Čeprav se je po fantastični polovici sezone zdelo, da bo klub iz Posočja krstno sezono v drugi najmočnejši slovenski ligi končali z odliko, lahko ekipa trenerja Davida Kanalca v zaključku sezone, če se bo trend rezultatov še nadaljeval, ogrozi celo obstanek v ligi. Na drugi strani pa je sobotni nasprotnik Aluminij strmo dvignil rezultatsko krivuljo in se je po medlem prvem delu sezone sedaj zasluženo znašel v boju za naslov prvaka in napredovanje v Prvo ligo. Na medsebojnih tekmah sta si obe ekipi razdelili po eno zmago, vendar pa je kljub domačemu terenu vloga favorita izrazito na strani Aluminija, ki si, tako kot Dob, spodrsljaja v boju za naslov ne sme privoščiti. Kidričani bodo tokrat nastopili brez spomladi prebujenega Marka Nunića, ki zaradi prepovedi igranja nima pravice nastopa, kar bi lahko bil adut za domačo četo, ki bo z vsemi sredstvi branila svojo trdnjavo in naredila vse, da prvič v letu 2015 okusi slast zmage.

Vodilno Krško bo ravno tako v soboto gostovalo pri edinem moštvu s severovzhodnega dela Slovenije. Veržejci, kot že celotno sezono, izjemno nihajo v formi in predstavah, v zadnjih štirih tekmah tako beležijo po dve zmagi in poraza. Res pa je, da bodo Prleki s sobotnim obračunom opravili s tekmami z najboljšo četverico, nato pa trenerja Zlatka Gaborja in njegove varovance vsaj na papirju čaka nekoliko lažje delo. Krško si je hitro opomoglo po spodrsljaju z Dravinjo in v zadnjem krogu proti Šenčurju zabeležilo zmago in vpisalo nove tri točke, s katerimi so Posavci obdržali domačo neporaženost, čeprav bi se lahko točk veselili tudi Gorenjci. Veržej je letos že odščipnil točke Krškemu, kot edinim jim je to uspelo na gostovanju v Krškem, tudi v prvi medsebojni tekmi v Veržeju pa so imeli Krčani veliko dela za zmago z 1:2, tako da jim tudi tokrat ne bi smelo biti lahko.

Pari 22. kroga 2. SNL:
ŠENČUR : DRAVINJA (petek, ob 19:00)
ANKARAN HRVATINI : TRIGLAV KRANJ
ROLTEK DOB: ŠMARTNO 1928
FARMTECH VERŽEJ : KRŠKO
TKK TOLMIN : ALUMINIJ (vse v soboto, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…