Po 25. krogu 2. SNL bi lahko bili že priča kronanju novega prvaka, a je povsem možen tudi nasproten scenarij, da se prvenstvo še dodatno zaplete. Tako za Triglav kot Dob v tokratnem krogu šteje le zmaga, Dobljani lahko v derbiju kroga proti Ankaranu podaljšajo upe na naslov, Triglav pa bi ob svoji zmagi nad Brežicami in spodrsljaju Doba lahko že pričel s slavjem. Vroče ostaja tudi v boju za obstanek, kjer Veržej proti Krki krvavo potrebuje zmago, za miren zaključek prvenstva pa enako velja tudi za Zarico, ki bo gostila Ptujčane. Tokrat so prosti nogometaši Brd, ki bodo pogledovali predvsem na izid srečanj Veržeja in Zarice.


Najpomembnejši obračun kroga bo odigran kot prvi. V Dobu bo gostoval tretjeuvrščeni Ankaran. To bo dvoboj ekip, ki zadnjih pet krogov ne poznata poraza, gostitelji imajo v zadnjih petih tekmah popoln izkupiček, suverenost v pomladanskem delu prvenstva so v zadnjem krogu demonstrirali v Brežicah, kjer so domačine odpihnili s kar 1:6. Tudi Ankarančani so nazadnje slavili proti Brežicam z minimalnih 1:0, minuli vikend pa so bili prosti. Čeprav je v teoriji za Primorce drugo mesto še dosegljivo, bo dvoboj v Dobu bolj pomemben za domače, ki praktično morajo slaviti, če želijo upati na to, da bo prvaka lige določil zadnji krog, v nasprotnem primeru usoda ni več v njihovih nogah. Na obeh letošnjih srečanjih smo videli lepo število golov, po remiju s 3:3 smo bili nazadnje priča zmagi Doba s 3:1, tudi sicer pa so na zadnjih enajstih medsebojnih srečanjih padli povprečno več kot trije zadetki na srečanje. Le želimo si lahko, da se bo kljub pomembnosti srečanja tradicija nadaljevala. Tako pri domačih kot gostih kaznovanih nogometašev ni, se pa po tekmi premora v kader Doba vrača drugi strelec lige, Rok Kidrič, ki bo skušal s soigralci niz zmag še podaljšati, a tudi Ankarančani imajo svojo računico…

Veržeju pred zadnjimi tremi krogi voda že pošteno teče v grlo, saj za Zarico in Brdi zaostaja tri točke. Kljub temu, da ima Veržej odigrano tekmo manj od Brd, pa Prlekom tudi izidi medsebojnih srečanj z nasprotnika ne gredo na roko. Domače srečanje proti Krki bo morda zadnja prava priložnost za zmago, saj nato Prleke čaka še zahtevno gostovanje v Brežicah in ob koncu domače srečanje z Ankaranom. Gostom z Novega mesta gre spomladi še slabše kot tokratnim tekmecem, ki so zbrali dve točki več (Veržej je pri osmih) in samo solidni jeseni se lahko lanskoletni prvoligaš zahvali, da se ne nahaja v boju za obstanek. Prav jeseni so bili Dolenjci dvakrat boljši od Veržeja in to prepričljivo s 3:0 in 0:4. Veržeju lahko daje nekaj upanja odsotnost treh vidnih posameznikov v gostujoči zasedbi, zaradi kartonov bodo manjkali Matej Potokar, Denis Cerovec in Danijel Dežmar, pri domačih pa kazen še vedno prestaja Luka Ciglarič.

Zarica je po zadetku Tilna Mlakarja prišla do pomembne točke v boju za obstanek proti neposrednemu konkurentu, Brdom, tokrat pa jim bodo nasproti stali nogometaši Drave, ki v zadnjem obdobju kažejo dobre predstave in so na zadnjih šestih tekmah klonili le proti Dobu, ob dveh remijih pa zabeležili tri zmage in so na petem mestu prvenstvene lestvice. Za varovance Simona Sešlarja bo oteževalna okoliščina odsotnost prvega moža ekipa, zimzelenega Nastje Čeha, ki bo ob Nemanji Gajiću prestajal kazen zaradi kartonov, tudi na drugi strani pa bodo domači pogrešali Nika Burkeljco in vratarja Gašperja Božiča. V letošnji sezoni je obakrat slavila domača zasedba, še v lanskem koledarskem letu so bili boljši Kranjčani s 3:2, a so jim Štajerci vrnili z visokih 3:0. Pritisk zmage bo gotovo prisoten na strani domačih, ki pa bi s tremi točkami lahko naredili odločilen korak k obstanku.

Nedeljsko dogajanje v 2.SNL bo pripadlo Triglavu in Brežicam. Kranjčani bi lahko ob idealnem scenariju pred svojimi navijači že slavili naslov prvaka, lahko pa s točko ali porazom dodatno zakuhajo boj za naslov. Triglav je v zadnjih treh krogih neprepričljiv, proti Brdom in Dravi so osvojili le točko, proti Krki pa na njihovo veselje vse tri, potem ko je globoko v sodnikovem dodatku svoj prvenec dosegel 17-letni David Zec in Triglavu priigral morda najpomembnejšo zmago sezone. Brežice so pred domačimi gledalci doživele pravi debakel, saj so jih Dobljani ponižali z 1:6, čeprav bi po pol ure igre le malokdo pomislil na to, saj so bili Brežičani do prejetega zadetka veliko boljši nasprotnik. Orli bodo tako kot že na nekaterih zadnjih srečanjih znova nastopili oslabljeni, proti Krki sta dvoboj predčasno sklenila izkušena Vlado Šmit in Dejan Robnik, ki tako nimata pravice nastopa, pri gostih enako velja za Roka Rožmana. Triglav v srečanje vseeno vstopa kot favorit, nanazadnje je Brežice obakrat visoko ugnal. Kot rečeno, lahko zmaga že pomeni zadnji korak k zastavljenemu cilju, osvojitvi naslova in povratku med prvoligaše.

Pari 25. kroga 2.SNL:
ROLTEK DOB – ANKARAN
(v soboto, 15:00)
FARMTECH VERŽEJ – KRKA
ZARICA KRANJ – DRAVA PTUJ
(obe v soboto, 17:00)
TRIGLAV KRANJ – BREŽICE TERME ČATEŽ (v nedeljo, 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…