Pred moštvi 2. SNL je 17., predzadnji krog druge tretjine prvenstva. Potem ko je šesterica drugoligašev prebila led prejšnji konec tedna, bodo s tekmovalnim ritmom pričeli še Ankaran, Brežice in Drava.


Izrazitejšega derbija v tem krogu ni na sporedu, a je osmi krog, ko se ekipe prvič pomerile, ponudil kar 22 zadetkov. Zaradi izstopa Zavrča bodo tokrat počivala Brda, gledalci pa bodo lahko spremljali dvoboje v Veržeju, Kranju, v Dobu in Novem mestu. Na Dolenjskem bo pri Krki  gostovala Zarica, Dob bo še drugo tekmo zapored igral doma – tokrat proti Brežicam, medtem ko se bo Ankaran odpravil na najdaljše gostovanje v Veržej. V nedeljo se bo domači publiki prvič to pomlad predstavil Triglav, ki bo gostil ptujsko Dravo.

Krka je v prejšnjem krogu proti Brdom iztržila točko, potem ko strelci niso bili učinkoviti, tudi v soboto pa bo nasproti stal tekmec iz spodnjega dela lestvice, na Portoval prihaja Zarica. Kranjčani so v derbiju začelja premagali Veržej in dosegli pomembne tri točke v boju za obstanek, mož odločitve je bil Tilen Mlakar. V prvem medsebojnem obračunu je Krka Gorenjcem prizadejala najhujši domači poraz sezone, že po prvem delu srečanja je na semaforju kazalo 0:4, kasneje so Novomeščani zadeli še enkrat. Prenovljena novomeška ekipa bo na domačem terenu v vlogi favoriti, Kranjčani pa bodo poizkušali nadgraditi zmago proti Veržeju in se morebiti še oddaljiti od mest, ki prinašajo izpad.

Dob na derbiju kroga proti Triglavu ni uspel ugnati letos najuspešnejše ekipe prvenstva, ki je z zmago Dobljanom pobegnila na zajetnih sedem točk naskoka. Kljub temu je do konca prvenstva na voljo še 30 točk in tudi Dobljani še niso vrgli puške v koruzo, a bodo morali že na jutrišnjem srečanju proti Brežicam na domačem terenu upravičiti vlogo favorita. Brežičani so za zdaj še popolna neznanka. Povsem prenovljena ekipa novinca v ligi je pozimi izgubila nekaj pomembnih členov iz prvega dela prvenstva, a se je okrepila s kar osmimi novinci in novim trenerjem, 60-letnim Albertom Poborjem, Antoni Brdik, ki sicer ni imel primerne licence za vodenje drugoligaša, pa je prevzel vlogo športnega direktorja. Prvo medsebojno srečanja so dobili nogometaši Doba, ki so v drugem polčasu zadeli dvakrat in Brežice zapustili s polnim plenom. Gostje bodo zaradi kartonov pogrešali Marka Kuntariča, v domačem moštvu pa se bodo morali poleg Lovra Splichala znajti tudi brez trenerja Damijana Romiha.

Veržej še vedno čaka na prvo zmago pod taktirko Marka Lešnika. Prleki so v seriji štirih zaporednih porazov in bodo morali kmalu pričeti nabirati točke, v nasprotnem primeru se Veržejcem ne piše nič dobrega. Na najdaljše gostovanje se odpravljajo Ankarančani, ki bodo tako kot Brežice in Drava začeli pomladansko pot. Na prvem medsebojnem obračunu tretjeuvrščena ekipa lige, ki je imela v teh dneh nekaj težav z boleznijo, ni imela pretiranih težav in je Prleke ugnala s tremi goli v drugem polčasu. Ankaran je, tako kot Veržej, poskrbel za nekaj preverjenih okrepitev, Jan Pahor, Jaka Štromajer in Marin Jurina bodo zagotovo dodana vrednost ekipi, ki je med pripravljalnim obdobjem ostala brez najboljšega strelca Mateja Zemljaka in zanimivo bo videti, kdo si bo obul njegove čevlje. To bo 11. medsebojni obračun teh dveh ekip in glede na preteklost se ga lahko zelo veselimo – na desetih srečanjih so vedno padli vsaj trije zadetki, celotno povprečje pa je kar 4,3 gola na tekmo. Upamo lahko le, da bodo strelci učinkoviti tudi tokrat.

Triglav je na najboljši način vstopil v nadaljevanje prvenstva, z zmago proti neposrednemu konkurentu je prednost pred Dobom povišal na sedem točk in z varno zalogo ostaja na vrhu tabele. Proti Dobu je znova blestel Matej Poplatnik, ki je že pri izjemnih 19 zadetkih in je na dobri poti, da še drugič v karieri osvoji naziv kralja strelcev 2. SNL. Drava si težjega začetka nadaljevanja ne bi mogla zamisliti, gostovanje proti prvi ekipi lige gotovo ne bo enostaven izziv. Simon Sešlar bo v primerjavi s prvim srečanjem, ki so ga prepričljivo dobili Kranjčani, računal na kar enajsterico novincev. Res pa je, da na zadnjih petih medsebojnih srečanjih v lanski in letošnji sezoni, domača ekipa še ni slavila. Bilo bi presenetljivo, če bi se ta serija nadaljevala.

Pari 17.kroga 2. SNL:
DOB – BREŽICE TERME ČATEŽ
(sobota, 14:00)
FARMTECH VERŽEJ – ANKARAN HRVATINI
KRKA – ZARICA KRANJ
(obe v soboto, 15:00)
TRIGLAV KRANJ – DRAVA PTUJ
(nedelja,15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…