Osem krogov pred koncem 2. SNL je odprtih še nekaj vprašanj. Obeta se ogorčen boj za obstanek, tudi dvoboj med Dobom in Ankaranom drugo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije, je še povsem odprt.


Bolj ali manj pa je jasen le zmagovalec lige – če ne bo velikih presenečenj, bi Triglav moral zadržati lepo prednost, ki si jo je nabral pred tekmeci. Najprej bodo orli to poizkušali storiti na v Veržeju. Tudi prva zasledovalca Kranjčanov bosta gostovala, Dob bo zmago iskal v Kranju proti Zarici, Ankaran pa čaka primorski obračun proti Brdom. Preostalo srečanje 20. kroga je obračun med Dravo in Brežicami, medtem ko bodo nogometaši Krke povratno polfinalno tekmo Pokala Slovenije pričakali spočiti.

Triglav bo pohod proti naslovu prvaka nadaljeval v Veržeju, kjer mu bo nasproti stala devetouvrščena ekipa lige. Domači se krčevito borijo za obstanek in trenutno za Zarico zaostajajo za tri točke. Zadnjo tretjino prvenstva so Prleki odprli spodbudno, na zahtevnem gostovanju v Dobu gostiteljem niso dovolili, da jih prvi zasledovalci Triglava nadigrajo in so domov zasluženo odnesli točko. Kranjčani so v prejšnjem krogu mirovali. Varovanci Siniše Brkića so v seriji petih zaporednih zmag, ki se je pričela prav po srečanju z Veržejem, saj sta se ekipi nazadnje razšli brez zadetkov, sicer pa je statistika močno na strani orlov. Veržej je dokazal, da lahko na dober dan meša štrene vsakomur, a bilo bi presenečenje, če bi še enkrat v sezoni Triglavu uspeli odščipniti točke. Domači bodo zaradi kazni pogrešali Cvrtilo in Vokića, gostje pa ne bodo smeli računati na Momirja Bojića.

V Vipolžah se nam obeta primorski drugoligaški derbi med Brdi in Ankaranom, klubov ki sicer tesno sodelujeta tudi s prvoligašema, Ankarančani s Koprom, Brici z Gorico. Na jesenskih srečanjih so slavili Ankarančani, ki imajo enako namero tudi tokrat. Po dveh težkih porazih so varovanci Vlada Badžima proti Zarici znova slavili in ohranjajo razmeroma majhen zaostanek za drugouvrščenim Dobom, ki sedaj znaša štiri točke. Brda so v treh pomladanskih srečanjih iztržila le točko, še bolj pa bode v oči strelska neučinkovitost, saj Brici v tem koledarskem letu še niso zatresli nasprotnikove mreže. Nazadnje so konec novembra, prav tako v Vipolžah, gostje slavili z 1:2, potem ko so vsi trije zadetki padli že v prvem polčasu. Brda, ki so doma slavila le proti odpadlemu Zavrču, čaka na domačem terenu težka naloga, prva naloga varovancev Tončija Žlogarja pa bo prekiniti strelsko sušo.

Zarica bo tretjo pomladansko zmago lovila proti Dobu, ki v zadnjem času kaže neprepričljive igre in je povsem izgubil stik s Triglavom. Dobljani so na štirih srečanjih nadaljevanja sezone slavili le enkrat, kar je gotovo manj od pričakovanj. Za razliko od Doba so lahko v taboru Kranjčanov z iztržkom v nadaljevanju sezone zaenkrat zadovoljni, minimalni zmagi nad Veržejem in Krko sta Zarico obdržali nad črto obstanka, a borba še zdaleč ni končana. Obe medsebojni srečanjih sta pripadli Dobu, ki je po prepričljivi domači zmagi (5:0), v Kranju slavil z 1:2. Ekipi bosta na teren ta konec tedna stopili oslabljeni, na vsaki strani sta kaznovana po dva igralca  – pri domačih posta manjkala Ervin Jogić in Matic Volčič, na drugi strani pa bo Damijan Romih pogrešal kapetana Klemna Kunstlja in Armina Kukavico.

Tako kot na ostalih treh srečanjih, tudi na zadnjem vloga favorita pripada gostom, četrte Brežice bodo gostovale na Ptuju, ki se na lestvici nahaja dve mesti nižje. Brežice poleg Triglava po zimskem premoru beležijo najboljše rezultate in še ne poznajo poraza, nazadnje je novinec v ligi ugnal Veržej in Brda. Ptujčani so po treh zaporednih porazih v soboto proti Krki prikazali poletno predstavo in v Novem mestu zasluženo slavili, v drugem polčasu je briljiral Nastja Čeh. Pri Brežičanih izstopa Nedo Turković, ki je zadel štirikrat in bo vnovič nevaren za gol nasprotnika. Gostje so zadnji medsebojni obračun dobili z 2:1, medtem ko sta se na Ptuju ekipi razšli brez zmagovalca (2:2). V rahli prednosti so tudi tokrat Posavci, a če bodo Ptujčani prikazali igro izpred tedna dni, je možno prav vse.

Pari 20. kroga 2. SNL:
FARMTECH VERŽEJ – TRIGLAV KRANJ
DRAVA PTUJ – BREŽICE TERME ČATEŽ
(obe v soboto, 16:30)
BRDA – ANKARAN
(v nedeljo, 15:00)
ZARICA – ROLTEK DOB
(v nedeljo, 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…