Kakšnih 150 gledalcev v Športnem parku Dob je lahko danes spremljalo izvrstno, praktično prvoligaško predstavo na derbiju druge lige med Roltek Dobom in Aluminijem iz Kidričevega. Moštvi sta pred tekmo zasedali prvo in drugo mesto na lestvici, ločila pa ju je le točka razlike, zato je bil dvoboj za razplet letošnjega prvenstva vsaj izredno pomemben, če ne že kar odločilen.


Gostje iz Kidričevega so začeli silovito in do prve priložnosti prišli že po nekaj sekundah, ko je po levi strani prodrl mladi Bizjak, v kazenskem prostoru pa so ga nato s skupnimi močmi zrušili domači branilci. Sodnik Skomina je upravičeno pokazal na belo točko, iz katere je bil zanesljivi izvajalec Nunič, ki je s tem dosegel že štirinajsti zadetek v letošnji sezoni in se še približal samemu vrhu drugoligaške lestvice strelcev. Hiter hladen tuš je domače očitno povsem zmedel, saj so v nadaljevanju zaigrali resnično slabo, gostje pa so jih nadigrali v vseh elementih igre in že pet minut kasneje je bil rezultat na mehanski tabli 0:2. Kidričani so namreč izvedli bliskovit protinapad, ki ga je po lepi kombinaciji z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zaključil razigrani Bizjak. S tem pa napadov rdečih še ni bilo konec in po enem izmed njih so prišli do kota, po kotu pa tudi do tretjega zadetka. Podaje Medveda domači niso uspeli izbiti in v zmedi pred vrati je Nunič žogo le še potisnil v mrežo. Domača publika je bila v šoku, saj je kazalo na pravo katastrofo domačih, a je visoko vodstvo goste nepojasnjeno presekalo. Novi trener Dobljanov Damir Šabotić je po visokem zaostanku, domnevno zaradi poškodbe, iz igre potegnil Kukavico, v igro pa poslal napadalca Leskovarja, pri čemer se je na desni bok preselil izkušeni all-rounder Avbelj. Poteza se je takoj obrestovala in po lepi akciji po desni je Leskovar ob prvem stiku z žogo prodrl v kazenski prostor, kjer se je pripetila zanimiva situacija. Po tem, ko je že oddal okroglo usnje, so ga gostje namreč grobo zrušili in Skomina je še drugič dosodil enajstmetrovko, tokrat je bil natančen domači kapetan Kunstelj. Toča golov v prvih 20 minutah pa ni bila edina toča danes v Dobu, saj je južno Gorenjsko sredi polčasa zajel močan dež s točo, ki je odnesel tudi tekmo v sosednjih Domžalah. Naliv je sicer močno namočil igralce obeh klubov, toda tekma se je nadaljevala v visokem tempu. Sredi najhujših padavin so domači iz druge priložnosti znižali na 2:3, natančno diagonalno podajo je Leskovar z glavo poslal v nasprotni kot in Murko je bil zopet nemočen.

V drugem polčasu je Dob igral sicer bolje kot v prvem, a tudi tokrat so bili gostje v začetku bolj nevarni. Po nekaj akcijah, v katerih je prednjačil predvsem Bizjak, se je vselej izkazal domači vratar Vezirovič, ki je suvereno polovil ne najboljše strele in podaje iz sicer ugodnih položajev. Dob je nato podobno kot v prvem delu do prve priložnosti prišel praktično iz nič, potem ko je ob nizki podaji z desne gostujoči rezervist Leuštek ob drsečem štartu igral z roko, tako da je Skomina še tretjič na tekmi dosodil najstrožjo kazen. Žogo si je tokrat namesti Krcić in v trenutku, ko je na igrišče pri gostih ravno stopal nekdanji napadalec Doba Prašnikar, zabil za izenačenje na 3:3. Tudi po tem dogodku smo spremljali živahno predstavo na obeh straneh, saj je bilo očitno, da s točko v nobenem izmed taborov niso prav zadovoljni. Po enem izmed napadov so domači prišli do prostega strela ob levem robu igrišča, skrajšan kot pa je na prvi vratnici dočakal Krcič, ki je zabil še četrti gol za domače in tako poskrbel za neverjeten, že skoraj epski preobrat. Do konca pa je ostalo še več kot četrt ure in skoraj očitno je bilo, da drame v Dobu še ni konec. Gostom so domači s skrajnimi napori dva nevarna strela uspeli izbiti, na drugi strani pa je imel potrditev zmage na nogi rezervist Ciriković, ki je po protinapadu meril za malo mimo vratnice. Omenimo še to, da je istemu igralcu, ki je sicer že imel rumeni karton, en napad prej Skomina nekoliko pogledal skozi prste, saj je po njegovem pisku iz offside-a vseeno ustrelil proti vratom. Aluminij se je v zaključku na vse kriplje trudil, da bo prišel do izenačenja, pri čemer pa je prišel predvsem do kotov. Po enem izmed njih so domači uspeli žogo izbiti iz golove črte, v zadnjem poskusu v zadnji minuti pa za Dob ni bilo rešitve. V kazenskem prostoru so bili natlačeni vsi domači in še devet igralcev Aluminija, žoga se je odbila ven, tam pa jo je zadnji mož gostov Kozar s silovitim strelom poslal mimo množice v zgornji desni kot in na veliko veselje Damjana Romiha dosegel pravi evrogol za končnih 4:4. Glede na dejstvi, da so imeli gostje nekaj več priložnosti, in da so domači vodili praktično do konca, je izenačen rezultat še najbolj zaslužen. Drugoligaški derbi je tokrat pričakovanja v vsakem primeru, ne le upravičil, temveč celo presegel.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Igralec kroga v 2. SNL je postal bivši član avstrijskega Rapida

Zvezda 2. kroga v drugi slovenski ligi je postal mladi vezist Fužinarja Chris Cener. Ob vi…