Ta vikend bo na sporedu še zadnji krog druge tretjine prvenstva v 2.SNL. Tekme bodo odločale o določitvi parov za zadnjo tretjino, med pomembnejše odločitve pa sodi tista, kdo bo drugi oziroma tretji.


O tem bosta medsebojno odločala tokratna tekmeca v Veržeju, Aluminij in Veržej, ki ju na tretjem in četrtem mestu ločita le dve točki, ob ugodnem izidu v Radomljah pa lahko napredujeta tudi na drugo. Kidričani so v prejšnjem kolu doživeli prvi poraz pod vodstvom Roberta Pevnika, prav tako pa z igro niso navdušili niti na spomladanski premieri v Dobu. Začetek drugega dela torej ni bil ravno po željah rdeče-belih, ki se bodo zdaj navijačem skušali odkupiti vsaj z zmago proti Veržeju. Po kazni se v ekipo vrača Bingo, iz podobnih razlogov pa bo tokrat manjkal Rešek. Naloga gostov vsekakor ne bo lahka, saj Veržejci spomladi nadaljujejo z odličnimi igrami in imajo zaenkrat stoprocenten izkupiček brez prejetega gola. Res je, da je tokratni nasprotnik na papirju nekoliko težji od prejšnjih dveh, toda v igri je drugo mesto in Zlatko Gabor ima zagotovo svoje adute tudi za takšno srečanje.

Druga pomembna tekma bo kot rečeno v Radomljah, kjer se bosta srečala domači Kalcer in Šenčur. Pogled na lestvico v vlogo izrazitega favorita postavlja domače, toda gre za dvoboj bližnjih nasprotnikov, ki je bil pogosto ne glede na vse dokaj nepredvidljiv. Tudi letos v devetem krogu, ko je v Šenčurju domači klub slavil kar 3:0. Za povrh bodo Radomljani zavoljo dogodkov na zadnji tekmi v Krškem tokrat nastopili nekoliko oslabljeni, saj so kaznovani Seferovič, Florjančič in Snoj, tako da tudi vnovičen uspeh Šenčurja ne bi bil kakšno posebno presenečenje. Nasploh bi Gorenjci kljub trenutno slabši uvrstitvi v primeru nekaj dobrih rezultatov lahko posegli celo proti drugemu mestu, saj razlike med klubi niso prav velike. Toda igrati bodo morali bolje, saj forma na zadnjih tekmah ni bila ravno blesteča. Omenimo še to, da bo drugouvrščenega (v primeru zmage torej Radomlje) v zadnjem letošnjem kolu čakalo gostovanje pri Dobu, zato zgornji tekmi odpirata nemalo zanimivih kalkulacij.

Vodilni Dob bo gostoval v Šmartnem, ki ga je jeseni na domačem igrišču suvereno porazil. Če bi bila forma prava bi ga moral tudi tokrat, toda zadnje tekme ne dajejo takšnega vtisa. Nasprotno, medtem ko je Dob izgubil doma, so se Šmarčani zmagovito vrnili iz težkega gostovanja v Kidričevem. Tokratna tekma bo torej dala najlepši odgovor na to, ali je šlo pretekli teden le za slab dan vodilne ekipe, ali pa je moštvo Damijana Romiha zapadlo v manjšo krizo. V vsakem primeru gre pričakovati bolj izenačeno srečanje kot kažejo dosedanji rezultati, prav tako pa znata obe ekipi imeti manjše težave v napadu. Domače je pozimi zapustil Bizjak, goste na drugi strani Simič in Prašnikar, za povrh pa je kaznovan še Klopčič.

V Ankaranu se bosta domači AH Mas Tech in Krško skušala čim bolj približati zgornji polovici ter tudi ohraniti prednost pred mesti, ki vodijo v tretjo ligo. Obe ekipi sta na zadnjih tekmah igrali dobro, prvo srečanje v Krškem pa se je končalo z remijem. V nedeljo bo še srečanje v športno rekreacijskem centru Loka v Črnomlju, kjer bodo imeli gledalci eno zadnjih priložnosti spremljati Belo krajino v boju za drugoligaški obstanek. Če bo domače uspel ugnati še celjski Šampion, se bo njihova epizoda bolj kot ne zaključila že nekaj kol pred koncem.

Pari 18. kroga 2.SNL:
ANKARAN HRVATINI : KRŠKO
KALCER RADOMLJE : ŠENČUR
FARMTECH VERŽEJ : ALUMINIJ (vse v soboto ob 15:00)
BELA KRAJINA : ŠAMPION
ŠMARTNO 1928 : ROLTEK DOB (obe v nedeljo ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Primorje odstavilo trenerja

Iz Nogometnega društva Primorje Ajdovščina so sporočili, da so se sporazumno razšli z dose…