Če je bila že lanska sezona ena bolj izenačenih v zgodovini drugoligaških tekmovanj, se nam letos, kot vse kaže, obeta še bolj napeto prvenstvo. Pred devetim krogom, torej tik pred koncem prve tretjine prvenstva, vodilni Aluminij in osmouvrščeno Zarico ločijo vsega tri točke! Ekipe, ki so zmagovale v uvodnih krogih, so nazadnje popustile, na sceno so stopili preostali klubi, tako da smo priča zgoščeni razvrstitvi na lestvici. Izstopata le Šenčur in Tolmin, ki sta si že nabrala precejšen zaostanek in bosta morala začeti zmagovati, v kolikor si ne želita že kaj hitro priigrati vozovnice za tretji rang tekmovanja. Naziv derbija kroga nedvomno pripada obračunu med Aluminijem in Dravo, ki bo več kot le nogometno srečanje. Derbi bo na sporedu v nedeljo, ko bosta odigrani še tekmi med Radomljami in Šenčurjem ter Triglavom in Veržejem. Že v soboto bo zadnji Tolmin gostil Dob, Ankaran pa se bo na domačem igrišču pomeril z Zarico.


Ankaran je v dosedanjem poteku prvenstva pokazal dva zelo različna obraza.  Na domačem igrišču delujejo suvereno, so po treh krogih še nepremagani, povsem drugače pa je v gosteh. Po dveh gostujočih zmagah, so v zadnjem času v gosteh povsem popustili – s 3:0 so jih ugnali Drava, Radomlje in nazadnje še Veržej, proti kateremu so Primorci delovali povsem nebogljeno. Na domačem igrišču bo spet čas za novo zmago. V goste prihaja Zarica, ki se je po začetnem krču v drugoligaški konkurenci dobro znašla in v zadnjih petih krogih odnesla kar deset točk. Če se bo domača mlada vrsta po porazu v gosteh odzvala kot do sedaj, potem se domačim navijačem ni potrebno bati, a opogumljena Zarica se s trenerjem Matjažem Florjančičem gotovo ne bo dala kar tako in bo iskala priložnost za tretjo zaporedno zmago.

Tolmin ima že tako ali tako velike težave z realizacijo v napadu, v osmih krogih so zabili zgolj šest zadetkov, proti Dobu pa bosta zaradi izključitev manjkala še Valdrin Kadrija in DejanSokanović, ena ključnih v ofenzivnem delu ekipe, tako da Tolmin čaka nova težka naloga. V lanski sezoni so blesteli predvsem doma, kjer so razbijali nasprotnike, v dosedanjih treh domačih tekmah pa zabili le en zadetek in venomer ostali praznih rok. Dob z dokaj nespremenjeno postavo ni več tako suveren kot v šampionski sezoni in drugem delu lanske sezone, a še vedno zlahka drži korak z vrhom. Proti Tolminu imajo lepo priložnost, da se še bolj približajo vrhu. V pretekli sezoni so Dobljani v medsebojnem dvoboju slavili dvakrat, najvišja zmaga pa je uspela Tolminu, ki je na Brajdi zmagal s 3:0. Dob bo znova del prvenstva odigral brez kapetana Kunstlja, ki si je privoščil že drugo nespametno potezo v letošnji sezoni in se bo, potem ko je po uvodni tekmi sezone izpustil tri dvoboje Doba, hladil še na štirih tekmah.

V Kranju bomo priča dvoboju Triglava in Veržeja, sosedov na lestvici, ki sta v dosedanjih srečanjih osvojila dvanajst točk. Kranjčani so po enem slabših startov v sezono ujeli ritem in slavili na zadnjih treh srečanjih, ob tem pa prejeli zgolj zadetek, kar daje Triglavanom še dodatno vzpodbudo glede na to, da so največ težav v prvih krogih imeli ravno v zadnji vrsti. V zadnjem krogu so v lokalnem derbiju ugnali še urok Šenčurja, ki jim je v lanski sezoni zagrenil življenje. Tudi Veržej je v zadnjem obdobju dvignil nivo igre in že štiri kroge ne pozna poraza. Kljub dobri formi je bila visoka zmaga proti Ankaranu veliko presenečenje tudi za ljubitelje nogometa iz dežele ob Muri. Poleg Davida Vinkoviča v letošnji sezoni za gole skrbi tudi mladi Sebastjan Petek, kalil se je v Mariboru, ki je dosegel že pet golov in trenutno vodi na listi strelcev. Ob tem je potrebno dodati še, da je Veržej trenutno najučinkovitejša ekipa lige. Kranjčani bodo na domačem igrišču v vlogi rahlega favorita, a se bodo morali krepko potruditi za nadaljevanje serije, saj so Veržejci tudi v tej sezoni eno bolj neugodnih moštev.

Po tem ko je kazalo, da bodo Radomljani odstopili od preostale konkurence in si nabrali nekaj prednosti pred zasledovalci, so na zadnjih dveh tekmah proti Triglavu in Dravi klonili ter prvo mesto izpustili iz rok, še vedno pa so najbližji zasledovalci Aluminija, ki ima zalogo točke pred lanskoletnimi prvoligaši. Proti Dravi so v prvem delu srečanja po golu Zorca nadzorovali potek igre in bili suvereni, a v drugem delu srečanja niso zdržali pritiska domačih. Šenčurjani so v letošnji sezoni še brez zmage in tudi tokrat jim bo v gosteh zelo težko iztržiti pozitiven rezultat. Težave Šenčurja se skrivajo predvsem v obrambi, saj so do sedaj prejeli daleč največ zadetkov, kar osemnajst oziroma 2,25 na srečanje, od tega kar deset v zadnjih treh krogih. V dosedanjih devetih medsebojnih prvenstvenih srečanjih med drugoligaši so bili uspešnejši nogometaši Šenčurja, ki so slavili štirikrat, trikrat so bile boljše Radomlje, dvakrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Po do sedaj videnem pa bi bilo vse drugo kot četrta medsebojna zmaga Radomelj presenečenje.

Za konec nas čaka še derbi kroga, v Kidričevem bo na sporedu dvoboj sosedov, domači Aluminij bo gostil ptujsko Dravo. Najverjetneje nas čaka rekord po številu gledalcev v tej sezoni, čeprav ne smemo pozabiti, da je bil izjemno obiskan tudi kranjski mestni derbi v uvodnem krogu. Obe ekipi sta za nameček še zelo uspešni v letošnji sezoni, kar bo derbiju dalo še dodaten čar. Domači bodo v dvoboj vstopili kot vodilna ekipa lige. V dosedanjih osmih krogih so zmagali štirikrat, trikrat igrali neodločeno in doživeli (hud) poraz proti Radomljam. Porazu je botrovala tudi menjava trenerja, sedanji trener Simon Sešlar pa s svojimi fanti beleži lepe rezultate, nazadnje je pod njimi padel Dob. V sezono je zelo uspešno krenila tudi Drava, ki se kot novinka v letošnji sezoni zelo dobro drži med preostalimi drugoligaši. Po sijajnem začetku sezone so Ptujčani nanizali tri zaporedne poraze. Črni niz so prekinili ravno v prejšnjem krogu, ko so z izjemno ofenzivo v drugem polčasu in individualnimi kvalitetami Nastje Čeha, ki dokazuje, da še zdaleč ni za staro šaro, ugnali Radomlje. Ekipi imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, priča smo bili tudi izjemno visokim zmagam (7:0 za Dravo v letu 2009 in 5:0 v korist Aluminija na zadnjem medsebojnem obračunu med drugoligaši ), a nas v nedeljo prav gotovo čaka izjemno zanimiva in napeta tekma, nabita z emocijami in adrenalinom, kjer bo vsaka napaka lahko odločujoča.

Pari devetega kroga 2. SNL:
ANKARAN : ZARICA KRANJ
TKK TOLMIN : ROLTEK DOB
(vse v soboto, 15:30)
TRIGLAV KRANJ : FARMTECH VERŽEJ
KALCER RADOMLJE : ŠENČUR
ALUMINIJ : DRAVA PTUJ
(vse v nedeljo, 15:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…