Radomljane bo v 2. SNL vodil Nermin Bašić, ki ga je Miroslav Ćiro Blazević pred leti označil za svojega naslednika. Danes 33-letni strokovnjak se je po poškodbi kolena trenerskega posla lotil že pri 27 letih, v tem času pa je v Premijer ligi BiH vodil že dva kluba, Travnik in Metalleghe BSI.


Bašić, ki prav tako kot Blažević prihaja s Travnika, na klopi katerega je debitiral že pri 27 letih, je bil nazadnje trener drugoligaške Sloge Simin Han. S klubom iz okolice Tuzle se je novopečeni strateg Radomelj že v krstni drugoligaški sezoni zavihtel do visokega tretjega mesta na lestvici Prve lige Federacije BiH, potem ko je bil še med zimo, pred Bašićevim prihodom, še eden od glavnih kandidatov za vrnitev med tretjeligaše.

“V Radomlje sem prišel z željo po uspehu in razvoju kluba, za kar nedvomno obstajajo dobri pogoji. Na nas je, da zavihamo rokave in delamo,” je skušal v slovenščini povedati novi strateg Radomelj, nato pa v maternem jeziku nadaljeval s svojo biografijo: “S 27 leti sem debitiral v Premijer ligi BiH, sem najmlajši prvoligaški trener v Evropi. Doslej sem vodil tri ekipe in z njimi ustvaril največje uspehe v zgodovini kluba. Veselim se izziva v lepi državi. Odrasel sem v Nemčiji in želel sem si oditi iz BiH. V veliko čast mi je, da sem del projekta NK Radomlje.”

Radomljani bodo v ponedeljek, ko pričenjajo priprave, treningom članske ekipe priključili tudi vse mladince, saj so si slednji letos priigrali prvoligaško vozovnico, nato pa skozi selekcijo iskali igralce za prvo moštvo. Tudi Bašić je spregovoril o spremembi vizije: “Predsedniku sem obljubil 24-urno delo, želim napraviti korak naprej in vizijo dela za celoten klub, vse od selekcije U6 pa do članske ekipe. To zahteva veliko dela in odrekanja. Nadejam se, da me bodo trenerji in vsi zaposleni v klubu pri tem tudi podprli. Samo skupaj lahko napravimo nekaj uspešnega. Smo majhen klub, vendar imamo veliko srce in željo, da nekaj ustvarimo.”

“Ko sem deloval v BiH, sem sanjal, da imam takšne pogoje za delo, kamp in predsednika, ki ima voljo, vizijo in željo, a le-ta temelji na realnih osnovah. Sanjam o tem, da klubu iz Evropske unije dodam nekaj svojega, svojo vizijo. Ne želim si zgolj zmag, ampak tudi, da igramo dober in lep nogomet. Za to je potrebno veliko dela. Tukaj imam priložnost, da s svojimi sodelavci, za katere verjamem, da bomo dobri prijatelji, rastemo, se učimo, ustvarjamo igro in vzgajamo ljudi. Želim si, da čez nekaj let o Radomljah govorijo kot o klubu, v katerem se dela fantastično in v sistemu,” je dodal Bašić, ki je z Radomljami podpisal triletno pogodbo.

Matjaž Marinšek je Bašića po nekaterih informacijah snubil že pozimi, a se je tedaj Travničan odločil ostati v domovini. Predsednik radomeljskega kluba pred novega stratega ni postavil rezultatskih ciljev, ki bi bili povezani z ekspresno hitrim povratkom med prvoligaše, je pa Marinšek poudaril, da želi klub v najmočnejši rang nogometa z doma vzgojenimi nogometaši napredovati čez nekaj let.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Amir Dervišević se vrača

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je za izbrano vrsto na sončni strani Alp zbral šest na…