Uvodni krog v 2.SNL ni prinesel večjih presenečenj, saj so favoriti za zgornjo polovico lestvice suvereno opravili delo. Dob, Krško in Kalcer so zadeli trikrat, Aluminij pa kar štirikrat.


Uvodna preizkušnja Veržeja je na Čistino privabila 350 gledalcev, ki so proti Roltek Dobu doživeli drugoligaško streznitev. Gostje tudi brez Krcića še vedno sodijo v sam vrh lestvice, kar so s tremi zadetki nazorno potrdili. Že v prvem delu sta zadela Goropečnik in Lunder ter tako nakazala potek srečanja. V nadaljevanju je bil strelec prvega zadetka izključen, domači pa kljub temu niso uspeli zatresti mreže. Za nameček je deset minut pred koncem Prašnikar zadel še tretjič za Dob in s tem postavil končni izid srečanja. Nekoliko več težav je imelo Krško, ki se je proti Šenčurju že po nekaj minutah znašlo v zaostanku. Strelec zadetka je bil novinec Tabot, ki se je tako že v prvi tekmi izkazal za odlično okrepitev. Toda to je bilo tudi vse, kar so Gorenjci prikazali na tej tekmi. V nadaljevanju so pri domačih v polno merili Urbanč, Blažinčič in tudi pomočnik trenerja Dvorančič ter tri točke so suvereno ostale doma.

Da pa kakšen od izzivalcev po prvem kolu slučajno ne bi končal na vrhu lestvice, je dan kasneje poskrbel favorizirani Aluminij. Kidričani so pred 150 gledalci na stadionu v Loki gladko opravili z Belo krajino in ji nasuli štiri zadetke. Med strelce so se vpisali Kurež, Horvat in Drevenšek, pa tudi mladi domačin Skok, ki je v uvodu zatresel lastno mrežo. Druga nedeljska tekma pa se je končala s slavjem domačina, Šmartno je z goloma Vindiša in Omeroviča v zaključku namreč zlomilo odpor novinca v ligi iz Ankarana.

Tudi Kalcer je pričakovno opravil s Šampionom, kar je dobra popotnica za prihodnje kolo, ko bo v Radomljah gostoval vodilni Aluminij.

Rezultati 1. kola:
Šmartno 1928 2:0 AH Mas Tech
Vindiš 68, Omerovič 85
Farmtech Veržej 0:3 Roltek Dob
Goropečnik 8, Lunder 43, Prašikar 81
Kalcer Radomlje 3:0 Šampion
Seferovič 57, Zalaznik 76, Smukavec 78
Krško 3:1 Šenčur
Urabanč 18, Blažinčič 55, Dvorančič 74; Tabot 14
Bela krajina 0:4 Aluminij
Skok 5 (ag), Kurež 55, Horvat 66, Drevenšek 92

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…