Pred drugoligaši sta samo še dva kroga, večina najpomembnejših mest na lestvici pa je že znana. Na tej točki naj bi prvenstvo doseglo vrhunec, a je situacija pač takšna, da se bodo najzanimevejše stvari očitno dogajale šele po koncu sezone. Kakorkoli, ne glede na raznorazne špekulacije, kalkulacije in namigovanja, je drugo mesto še vedno odprto in četudi morda ne vemo, kaj bo na koncu prineslo, bo očitno zelo zanimivo spremljati, kdo ga bo na koncu zasedel. Osrednja tekma tega kroga, ki bi jo glede na tradicijo sicer težko označili za derbi, bo v nedeljo v Kidričevem, kjer se bo tretjeuvrščeni Aluminij pomeril z vodilnim Dobom. Slednji ima na vrhu že nekaj časa neulovljivo prednost, tako da gre za obračun dveh prvakov, predlanskega in letošnjega. Moštvi se bosta med seboj pomerili šele devetič, skoraj neverjeten pa je podatek, da Dob v dosedanjih osmih dvobojih še ni slavil. Ob treh zmagah Šumarov se je kar pet tekem končalo z remijem, nazadnje tudi obe letošnji, tako v Dobu kot Kidričevem. Remi tokrat domačim ne bi kaj dosti pomagal, če seveda želijo osvojiti drugo mesto, saj morajo za kaj takega ob napaki tekmecev slaviti na obeh zadnjih tekmah. Nazadnje so v Radomljah prikazali všečno igro in če bodo predstavo vsaj približno ponovili še doma, bi lahko tradicija obveljala tudi na tej tekmi. V prid domačih govori tudi dejstvo, da bo Robert Pevnik lahko računal na bolj kot ne vse igralce, medtem ko gostje v Kidričevo prihajajo brez Vasilića in Kukavice. Vprašanje je tudi, kakšna bo motivacija Dobljanov, ki so v vsakem primeru že prvaki, prihodnji vikend pa jih čaka veliki derbi z Radomljami.


Radomlje, ki branijo drugo mesto, tokrat čaka tekma proti Beli krajini, na kateri bi morali domači glede na položaj obeh ekip brez težav doseči novo zmago. Toda podobno so nazadnje razmišljali tudi v Krškem, pa se je kasneje izkazalo, da so se morali mučiti vse do zadnje minute. Nasploh Črnomaljci po tistem, ko so že izpadli, niti ne igrajo tako zelo slabo in tudi varovanci Dejana Djuranovića se bodo morali pošteno potruditi, če želijo ohraniti prednost pred Aluminijem in si morda že zagotoviti mesto, ki (vsaj v teoriji) vodi v dodatne kvalifikacije. Za razliko od omenjenih dveh bodo preostala tri srečanja, ki ne odločajo o ničemer, odigrana v soboto. Četrti Veržej bo doma gostil Šenčur, v primeru zmage pa bi si četrto mesto tudi dokončno zagotovil. To bi bil za novinca vsekakor lep uspeh, ki bi si ga pred sezono lahko samo želeli. A tudi Prleki bodo imeli težko delo, saj je ekipa Braneta Pavlina očitno v zaključku sezone vendarle našla malce boljšo formo. Potem ko so rumeni osvojili pokal gorenjske, so prejšnji teden prvič spomladi ugnali respektabilnega tekmeca še v ligi, padel je namreč Ankaran. Ponovitev uspeha na Čistini pa ne bo najlažja, saj bosta tekmo zaradi kartonov izpustila pomembna aduta Jerkovič in Košnik.

V Šmartnem ob Paki se bodo domači pomerili s celjskim Šampionom, ki je že izpadel in verjetno le še čaka na konec sezone. Domači bodo sicer oslabljeni za Hočevarja in Kompana, a tudi to ne bi smelo predstavljati previsoke ovire za deseto zmago v sezoni. Nazadnje je tu še tekma v športno-rekreacijskem centru Katerina, kjer se bosta Ankaran Hrvatini in Krško udarila v boju za peto mesto. Primorci so si pozicijo nekoliko pokvarili v zadnjih tednih, ko so štirikrat ostali brez zmage, medtem ko so Krčani prav nasprotno zadnji dve tekmi dobili. Se bo trend obdržal?

Pari 26. kroga:
FARMTECH VERŽEJ : ŠENČUR
ANKARAN HRVATINI : KRŠKO
ŠMARTNO 1928 : ŠAMPION (vse 17.5. ob 17:00)
KALCER : BELA KRAJINA
ALUMINIJ : ROLTEK DOB (obe 18.5. ob 17:00)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…