V 21. krogu 2. SNL, ki se počasi, korak za korakom razpleta, bo največ oči uprtih v Kranj, kjer bomo priča novemu kranjskemu mestnemu derbiju. Vodilni Triglav bo po porazu proti Veržeju znova iskal pot na zmagovite tirnice. Najbližji zasledovalci Triglava, nogometaši Doba bodo gostili Brda, zanimivo bo tudi v Brežicah, kjer bo gostoval bližnji tekmec z Novega mesta. Krog se bo zaključil z večernim srečanjem v Kopru, kjer bodo Ankarančani gostili prebujeno ekipo Drave z Nastjo Čehom na čelu. V tem krogu bo prost Veržej, ki ga nato čakajo tri ključne preizkušnje proti Zarici, Brdom in Dravi.


Zarica bo skušala v šestem drugoligaškem poizkusu prvič spraviti na kolena uspešnejšega mestnega tekmeca, nogometaše Triglava. Po uvodnih dveh remijih so naslednja tri srečanja – tudi obe letošnji – zanesljivo dobili orli in glede na razmerje sil v letošnji sezoni se Zarici v vlogi gosta tudi tokrat ne piše nič dobrega. Triglav je v zadnjem krogu presenetljivo klonil v Veržeju in Dobu dovolil, da se s tekmo več približa na pet točk zaostanka ter tako naredi prvenstvo nekoliko bolj zanimivo. Zarica je po dobrem vstopu v pomlad dvakrat klonila in po sobotnem porazu Triglava v Veržeju padla na deveto mesto. Ekipi nimata večjih težav s sestavo moštva. Želimo si, da bomo po zgledu prekmurskega derbija na praznično soboto v Kranju videli nov praznik nogometa z lepim številom gledalcev.

Dob je proti Zarici v prejšnjem krogu le pokazal učinkovito napadalno igro, ki je nekdanjega prvaka krasila v prvem delu prvenstva. Nogometaši Doba so Kranjčanom natresli štiri zadetki, podobnemu učinku pa se nadejajo tudi tokrat, ko v goste prihaja spomladi najskromnejša ekipa Brd. Brici so po treh tekmah brez doseženega zadetka proti Ankaranu le zatresli mrežo nasprotnika, a je bilo to premalo za uspeh. Zadnje medsebojno srečanje so tesno, z 1:0 dobili varovanci Damijana Romiha, ki so slavili po golu Kokalja. Brda, ki se bodo očitno z Veržejem in Zarico udarila za mesti, ki zagotavljata drugoligaški obstanek, bodo morala izboljšati svojo učinkovitost, saj so v zadnjih 11 krogih v 90 minutah igre niso uspeli zadeti več kot enkrat, poleg tega oteževalno okoliščino predstavlja odsotnost Jogana in Ferjančiča, ki bosta odsedela kazen izpolnjene kvote rumenih kartonov.

Brežice so po hrabrem pomladanskem začetku doživele hladen tuš v najstarejšem slovenskem mestu in iz Ptuja odšle praznih rok. Posavci so že nekaj časa zasidrani na četrtem mestu lestvice, prvi zasledovalci Brežic pa so prav tokratni nasprotniki, nogometaši Krke. Novomeščani so bili sicer v prejšnjem krogu prosti, a imajo zato za sabo polfinalni pokalni srečanji proti Domžalam, ki so bile tudi v drugo boljše z 2:0. Zanimivo bo videti, kako bo pokalno srečanje vplivalo na Dolenjce, ki v prvenstvu proti Brežicam še niso slavili, živ je tudi še spomin na zadnje medsebojno srečanje na Portovalu, ko so novinci v ligi domačim odčitali pravo lekcijo. Brežičani bi z morebitno zmago naredili velik korak k končnemu četrtemu mestu, ob zmagi Krke pa bi se boj še dodatno razplamtel.

Na atletskem stadionu Bonifike nas pod reflektorji čaka dvoboj ekip, ki sta na zadnjih dveh odigranih srečanjih tudi slavili. Ankaran je po treh zaporednih porazih znova našel formo in prepričljivo ugnal Zarico in Brda, na drugi strani pa so Ptujčani po dveh dobrih predstavah ugnali Krko in Brežice ter se odlepili od skupine, ki tvori dno lestvice. Glavni protagonist Ptujčanov je bil poleg golobradih mladcev zimzeleni Nastja Čeh, ki je, kot že ničkolikokrat, spomnil na svoje najboljše čase in za sabo potegnil celotno moštvo. Pri domačih sta v zadnjih dveh krogih prednjačila Vodeb in Štromajer, ki sta dosegla po dva zadetka in bosta nevarna tudi tokrat. Primorci bodo nastopili oslabljeni, saj bosta manjkala Mate in Angov, ki je mrežo Ptujčanov zatresel že jeseni. V letošnji sezoni so bili obakrat uspešnejši Ankarančani, bo v tretje Ptujčanom uspeli odnesti polni plen?

Pari 21. kroga 2. SNL:
TRIGLAV KRANJ – ZARICA KRANJ
ROLTEK DOB – BRDA
BREŽICE TERME ČATEŽ – KRKA
(vse v soboto, ob 16:30 )
ANKARAN  – DRAVA PTUJ
(v soboto, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…